Bebelușii gemeni de la Apața, decedați zilele trecute, erau născuți prematur și crescuți într-o încăpere în care mai stăteau 8 persoane

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov au oferit vineri mai multe detalii despre situația celor doi gemeni de la Apața care au decedat zilele trecute, unul dintre ei chiar la spital, dupa ce fusese anterior internati. 

Astfel,   dr. Oana Falup-Pecurariu a explicat că băiatul a fost internat în perioada 2 – 11 februarie,  cu insuficiență respiratorie severă, starea lui fiind foarte gravă, iar la spital a primit tratament conform protocoalelor în vigoare. La externare, starea băiatului era bună și a primit recomandări medicale.

„Băiețelul  avut probleme de sănătate cu 7 zile înainte de internare, și a fost tratat de către mamă cu ce a considerat ea”, a declarat medicul.  

Fata a fost internată, prima oară, în perioada 6 – 10 februarie și, la fel, la externare starea de sănătate era bună. A doua oară, fetița a fost reinternată în 13 februarie, după ce a decedat băiatul. Copila a murit la câteva ore de la internare.

 Conform declarației directorului medical al spitalului dr. Liviu Muntean, cei doi copii s-au născut prematur, la opt luni. La naștere, unul dintre ei avea greutatea de 1,5 kg, iar celălalt 1,6 kg. Pe tot parcursul sarcinii, mama nu a mers la medic. Copiii s-au născut la Maternitatea Brașov, unde au fost ținuți aproximativ o lună, pentru că aveau mai multe probleme de sănătate, specifice vârstei.

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, spun că la Apața, cei doi copii locuiau într-o încăpere alături de alte 8 persoane (patru familii), astfel că riscul lor de îmbolnăvire era foarte mare. Gospodăria nu era racordată la rețeaua de apă potabilă.

La momentul producerii decesului,  la  familia respectivă era o anchetă socială în derulare și a fost sesizată Direcția Generală pentru Protecția Copilului. Conform declarației directorului medical al spitalului, la două luni și jumătate, fetița avea 3,2 kg, aceasta fiind greutatea medie a unui nou-născut. Fetița care a murit la puțin timp după ce a fost adusă a doua oară la spital, a fost internată la presiunea autorităților locale.

„Fiind copii născuți prematur, orice poate provoca decesul. Așteptăm și noi rezultatele de la Medicina Legală, pentru a vedea exact care este cauza. La copilul decedat joi, au fost descoperiți doi viruși la nivel nazal. La vârsta aceasta și, având în vedere că este vorba despre niște prematuri mari, se poate ajunge la astfel de probleme”,  a explicat  Oana Falup-Pecurariu.

Pe de altă parte, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii a declarat că micuții au fost ținuți în spital cât a fost nevoie și explicat că internarea nu putea fi prelungită.

1 Trackback / Pingback

  1. Șirul tragediilor nu se mai oprește! Doi gemeni de 2 luni și jumătate au murit după ce au ieșit din spital – Bună Ziua Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.