Femeia peste care au dat buzna eronat mascaţii Poliţiei Braşov este fosta soţie a consilierului judeţean Andrei Kadas

Unul dintre imobilele la care poliţiştii de crimă organizată din Braşov au pus în aplicare un mandat de percheziţie, joi dimineaţă, într-un dosar de infracţiuni informatice săvârşite pe teritoriul SUA, aparţine consilierului judeţean Andrei Kadaş (PNL), acesta susţinând că oamenii legii au intrat în casa în care locuieşte fosta sa soţie, deşi ar fi căutat o persoană care ar locui într-un imobil alăturat.

Omul de afaceri Andrei Kadaş, a cărui firmă ar controla o televiziune locală din Braşov, susţine că poliţiştii căutau, în casa în care, actualmente, locuieşte fosta soţie, un bărbat care s-ar chema Cătălin Alexa, iar când aceasta le-a transmis că o familie cu acest nume ar sta la o adresă alăturată, ei nu ar mai fi finalizat percheziţia. 

„Au sosit la adresă fără niciun semnal acustic, fără să sune la sonerie, să strige, au sărit poarta, au dat buzna în casă, peste fosta mea soţie. Copiii s-au refugiat într-o cameră, băiatului i s-a făcut rău. Au fluturat în mână hârtii că au mandat. Când au fost întrebaţi pe cine caută şi despre ce este vorba, li s-a spus că este vorba despre un alt imobil, cel de lângă. În acel moment, au început să-şi ceară scuze, că le pare rău, şi au plecat. O să vă pun la dispoziţie procesul verbal, în care scrie că percheziţia nu s-a mai efectuat. (…). Pe mandatul de percheziţie scria că este căutat Cătălin Alexa, lucru care este eronat, niciodată (nu a locuit acolo-n.r.), locuieşte în casa de lângă imobilul meu.“, a afirmat Andrei Kadaş, menţionând că unul dintre copiii săi este „la spital” în urma acestui incident.

Întrebat ce legături are cu Cătălin Alexa, nume care apare, în trecut, în mai multe dosare penale celebre de la Braşov, el a afirmat că nu are niciuna şi că nu avea cunoştinţă că acesta ar fi căutat de poliţie.

„Nu am nicio legătură cu Cătălin Alexa. L-am cunoscut pe Cătălin Alexa când eram în şcoala primară, acum 20 şi ceva, 30 de ani. L-am văzut ultima oară în urmă cu, cred, opt luni. Dar care este problema? (…) Azi dimineaţă am aflat de la fosta soţie că era căutat Cătălin Alexa, de la fosta soţie“, a precizat Kadaş, citat de Agerpres.

Acesta a făcut declaraţiile în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, unde a încercat să participe la conferinţa de presă, în calitate de jurnalist, însă nu i s-a permis accesul.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan, a subliniat, într-o declaraţie de presă, că poliţiştii au acţionat „la toate adresele la care existau mandate de percheziţie”.

„La Braşov, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare pentru care există mandat de percheziţie, la domiciliile şi locaţiile la care există suspiciuni cu privire la faptul că persoanele cercetate ar locui cu forme legale sau fără forme legale. Poliţiştii au pus în executare mandatele (…), inclusiv la respectiva adresă. Nu cunosc dacă s-a intervenit în forţă, însă s-a respectat procedura. Din informaţiile pe care le deţin, poliţiştii au acţionat conform mandatului pe care îl aveau de executat, conform procedurilor. Ancheta este în curs de desfăşurare, la finalul percheziţiilor, activităţilor, vom veni cu un punct de vedere final, vă vom prezenta exact situaţia, urmând să vă ţinem la curent cu toate măsurile dispuse. Procedura în cursul anchetei penale nu este publică, nu pot să fac afirmaţii cu privire la nume”, a declarat Alina Ivan.

Întrebată de ce nu i-a fost permis accesul lui Andrei Kadaş la conferinţa de presă, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov a precizat: „Toată lumea are acces la informaţii de interes public. Aici, în această cameră, sunteţi numai dumneavoastră, ziariştii acreditaţi (…) Domnul despre care vorbiţi, dacă are vreo solicitare, o vom soluţiona“.

Conform unui comunicat de presă remis joi, poliţiştii din cadrul BCCO Braşov, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, joi dimineaţă, 20 de percheziţii în judeţele Braşov,Vâlcea şi Brăila, pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni informatice care a acţionat, în perioada august 2018 – decembrie 2019, pe teritoriul SUA. În aceeaşi cauză, concomitent, au fost efectuate percheziţii în Ungaria şi Germania.

1 Trackback / Pingback

  1. Ministrul de Interne nu-și cere scuze pentru descinderea mascaților în casa familiei unui consilier județean: „Nu a fost o eroare, oameni buni!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.