La Predeal, mai rău ca la Augustin. Primăria Predeal este în blocaj total, după ce localitatea a rămas și fără viceprimar

Prefectura Brașov a emis ordinul de încetare a mandatului viceprimarului orașului Predeal, Sebastian Fleşieru, după ce acesta a fost condamnat pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Conform codului administrativ, mandatul edilului a încetat în 29 ianuarie, dată la care a fost emisă decizia definitivă a Curții de Apel Brașov. 

Practic, în acest moment, Predealul nu are primar, nu are viceprimar, nu are un consiliu local funcțional, dar nici secretarul general al orașului nu poate semna documentele, așa cum se întâmplă în comuna Augustin. 

Prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, a declarat că a făcut demersuri la Trezorerie, pentru a debloca sumele necesare plății salariilor, a drepturilor bănești ale asistenților sociali și pentru efectuarea plăților curente de întreținere, având ca ordonator principal de credite secretarul general al unității administrativ teritoriale. „Au fost niște discuții, iar acum așteptăm un răspuns”, a declarat prefectul. 

Acesta a precizat că, la Predeal situația este complicată din cauza faptului că instanțele nu au emis o decizie privind dizolvarea consiliului local, chiar dacă acesta nu mai este funcțional din vara anului trecut. Prefectura Brașov a început demersurile în instanță încă din toamna anului trecut, dar, a precizat Văsii, „competența a fost declinată, din nou, de Curtea de apel Brașov către Tribunalul Brașov, pentru a judeca. Sper să avem un termen cât mai scurt, iar în momentul în care Consiliul Local Predeal va fi oficial dizolvat, secretarul general al unității teritorial administrative va avea și atribuții de ordonator principal de credite. Din această perspectivă, până nu se dizolvă Consiliul Local, secretarul general al Predealului nu poate semna documentele de plată”.

Totuși, Cătălin Văsii a declarat că Prefectura va încerca să obțină dreptul secretarului general al orașului de a semna documentele mai repede, invocând faptul că legislativul local este în procedură de dizolvare. 

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.