Cifrele Grupul de Comunicare Strategică nu „bat“ cu cele ale lui Raed Arafat. Numărul vindecaților a scăzut de aseară până acum?

Grupul de Comunicare Strategică format la nivelul Guvernului României a transmis azi, la ora 13.00, raportul privind evoluția infecțiilor cu COVID.  Oficial, aceasta este singura comunicare a zilei, după cum au decis guvernanții. 

Duminică la ora 20.00 – cu câteva ore înainte așadar, secretarul de stat Raed Arafat a comunicat și el, din postura de represzentant al „celulei de criză“ de la Guvern, datele pe care le are la dispoziție cu privire la răspândirea bolii. Dacă unele cifre este normal să se modificat se aseară, de la ora 20.00 și până acum, în sensul creșterii numărului de persoane confirmate cu CoVID-19, al carantinaților și al persoanelor izolate la domiciliu, ceea ce ne-a atras atenția ține de numărul persoanelor vindecate. 

Conform declarației secretarului de stat Raed Arafat, duminică seara, la ora 20.00, informația oficială era că în totată țara au fost declarați vindecați și externați, un număr de 206 persoane. În comunicarea oficială a Grupului de Comunicare Strategică, de luni – ora 13.00, numărul persoanelor vindecate este de 180. Unde este diferența, ar trebui să explice chiar cei care au lansat aceste date și care consideră că trebuie să ne informăm numai din surse oficiale, – mesaj pe care îl susțin cât de des pot, pe toate canalele. 

Din informațiile transmise de GCS în raportul luni la ora 13.oo, în România ar fi la acest moment 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 192 confirmate în ultimele 24 de ore.  Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 53 depacienți, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.464 depersoane. Alte 124.235 depersoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Date fiind inadvertențele între informațiile comunicate de Raed Arafat și cele prezentate în rapoartele Grupul de Comunicare Stategică, dar și faptul că cele două cazuri de paciennți vindecați și externați la Brașov, săptămâna trecută, nu se regăsesc nici acum în cifrele transmise de București, nu garantăm că rapoartele zilnice de la ora 13.00 sunt „la zi“. 

1 Trackback / Pingback

  1. Spitalul de Boli Infecțioase Brașov externează azi încă doi pacienți vindecați de CoVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.