La câteva ore după ce dr. Ramona Ionescu și-a a anunțat decizia de a demisiona din funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unitatea medicală are o nouă coducere interimară formată din doi epidemiologi cu experintă.
Prin ordin al președintelui Consiliului Județean, manager interimar a fost numit dr. Ana-Dora Godri, detașată de la Spitalul Clinic Judetean de Urgență Brașov. Ea va face echipă cu un alt epidemiolog cu experiență, dr. Andreea Moldovan, ca director medical.
Dr. Ana-Dora Godri este şef Serviciu Prevenirea Infecţiilro AsociateAsistenţei Medicale, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, detaşată acum la Infecţioase.
Dr. Andreea Moldovan este un specialist recunoscut, distinsă de două ori de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu „Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”. Este coautor alături de specialişti de la Institutul Național de Sănătate Publică al ghidului „Reguli de urmat în Igiena mâinilor pentru personalul medical care ingrijește persoanele suspecte sau confirmate cu infecție cu noul coronavirus”. Dr. Andreea Moldovan este Bursieră de Excelenţă în cadrul Hôpital Cantonal de Genève (septembrie 2009 – iulie 2011), doctor în Ştiinţe medicale din decembrie 2008, iar din iulie 2011 şi-a desfăşourat activitatea la Spitalul “Sf. Constantin” din Braşov, unitate medicală de elită din România înfiinţată în 2010, sub sloganul “Excelenţă în Sănătate”. Medicul Andreea Moldovan a primit în decembrie Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler.
În plus, pentru a face față cazurilor în care trebuie facă testări pentru coronavirus, de la Spitalul Județean au fost detașați la Infecțioase angajați de Laborator, astfel că aici se vor lucra 24/24 de ore, pe două schimburi, a precizat președinte CJ.
În viitorul apropiat autoritățile iau în calcul ca secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase să fie repusă în functiune. In prezent, secția există doar pe hârtie în structura spitalului, pentru că ea nu are și personalul necesar. Managerul Spitalului Județean, dr. Călin Cobelschi a anunțat azi că unitatea medicală pe care o conduce poate pune la dispoziție echipamente, însă personal specializat pentru ATI ar trebui găsit la alte spitale din județ și adus la Infectioase, prin detașare.