Dr. Andrea Neculau va ajunge totuși, la conducerea DSP Brașov, printr-o derogare de la Ministerul Sănătății

Dr. Andrea Neculau, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov va ajunge totuși la conducerea Direcției de Sănătate Publică, după demisia Ancăi Bertea, de săptămâna trecută.  Imediat după această demisie dr. Andrea Neculau a fost propunerea transmisă de la Brașov, spre București, pentru ocuparea acestui post, iar decizia fiind primită cu entuziasm și în zona medicală, dar și în comunitatea locală. 

Numirea a întârziat însă să vină, mai ales că exact în acele zile s-a făcut modificarea și în fruntea Ministerului Sănătății, ministrul demisionar Victor Costache fiind înlocuit de secretarul de stat Nelu Tătaru.  Chiar și după  acest schimb din Ministrului Sănătății, numirea propriu-zisă a dr. Andrea Neculau la conducerea DSP Brașov a întârziat să apară, ministerul analizând, în schimb, o variantă alternativă, în care pe postul de director să fie instalată jurista Mihaela Zichil, șefa departamentului de Resurse Umane al DSP și funcționar public. 

Mai nou însă, probabil având deja și exemplele negative din alte județe, Ministerul Sănătății pare să fi revenit asupra ideii de a pune, în plină criză epidemiologică,  în fruntea Direcție de Sănătate Publică din Brașov un director care îndeplinește condiția de a fi funcționar public dar nu are studii medicale de specialitate. Astfel, potrivit unor surse, s-a găsit și o soluție pentru ca dr. Andrea Neculau să preia coordonarea instituției. 

De la nivel Guvernamental se va face o derogare în acest caz, pentru ca dr. Andrea Neculau, care nu este funcționar public, să poată conduce DSP Brașov. Ea va primi o delegare pe postul de director executiv al Direcției de Sănătate Publică pe perioada crizei cauzate de răspândirea rapidă a CoVID-19.

Dr. Andrea Neculau este președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov și din 2018, și în conducerea Societăți Naționale a Medicilor de Familie. Dr. Neculau este, de asemenea,  cadru universitar la Universitatea Transilvania, la Facultatea de Medicină, fiind Sef lucrări la Departamentul Specialităților Fundamentale, Clinice și profilactice.  Ea urmează să aibă alături, în gestionarea pandemiei CoVID, și Universitatea dar și asociația pe care o conduce.  

Dr. Andrea Neculau este  și medic de familie, având propriul cabinet pe  str. Alexandru cel Bun nr. 21.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.