Farmacistă din Brașov, confirmată cu coronavirus!

O farmacistă din Brașov a ieșit pozitiv la testul de infecție cu coronavirus. Informația a fost confirmată, pentru newsbv.ro, de Mirela Zamfirescu, președintele Colegiului Farmaciștilor din Brașov.

Este vorba despre o femeie care lucrează la o farmacie ex-Sensiblu de pe strada Republicii, actuală Dr. Max.  Ea se afla în concediu medical, însă a fost o singură zi la farmacia respectivă și a stat 10 minute. 

Se pare că farmacista ar fi luat virusul de la un contact al celui de al doilea pacient confirmat cu infecția cu Covid-19 la Brașov, respectiv al bărbatului întors din Boston. Întrucât vorbim despre un contact direct, farmacista se afla în izolare când a făcut testul ieșit pozitiv. Femeia a fost internată imediat la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.

Ieri au fost dezinfectate toate farmaciile ex-Sensiblu, actual Dr. Max din municipiu, iar de astăzi a fost sistată activitatea.

UPDATE. Poziția Grupului Dr. Max:

„În perioada 07-15.03.2020, angajata noastră aflată în concediu de odihnă, confirmată pozitiv cu virusul COVID-19, a trecut pasager prin 3 farmacii ale noastre, dar nu a intrat în contact cu pacienții farmaciilor grupului nostru.
Pentru că ne pasă și pentru că punem sănătatea oamenilor înaintea interesului de business, am hotărât să închidem provizoriu farmaciile pentru a fi dezinfectate și să ne asigurăm în acest timp că toți angajații care au intrat în contact direct sau indirect nu prezintă simptome și niciun risc. Acestea se vor redeschide de îndată ce acest lucru va putea fi făcut în deplină siguranță.
În acest moment, colega noastră infectată cu virusul COVID-19 se află în spital, sub supravegherea medicilor, iar angajații noștri vor fi testați.
Compania noastră face parte dintr-un grup care respectă reglementările în vigoare, ținem la sănătatea și siguranța pacienților, dar și a angajaților noștri și nu am face nimic care să aducă atingere acestora. În cazul în care aveți nelămuriri va stăm la dispoziție cu orice informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Farmacista din Brașov testată pozitiv cu coronavirus nu a intrat în contact cu pacienții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.