Planul anti-coronavirus la Brașov. Medicii școlari din Brașov vor lucra în centrele de carantină. Șoferii RATBV vor fi protejați de ușa din față

După ce în cursul dimineții, primarul Brașovului, George Scripcaru, a avut discuții cu prefectul Cătălin Vasii, cu șeful IJP Brașov, chestor de poliție Valentin Flucuș, cu inspectorul șef al IJJ Brașov, colonel Cristian-Elly Paliștan și directorul Poliției Locale, Nicolae Aldea, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a aproba o serie de măsuri necesare reducerii riscului apariției virusului COVID-19 (Coronavirus). Astfel CLSU a aprobat achiziția tuturor echipamentelor și materialelor necesare pentru funcționarea în condiții optime a centrelor de carantină. Personalul medical din cadrul Direcției de Asistență Socială (cel care deservea unitățile școlare) va asigura serviciile medicale în cadrul acestor centre de carantină. Paza centrelor va fi asigurată și de Poliția Locală. Alte măsuri adoptate în cadrul acestei ședințe: procedurile de atribuire pentru locurile de parcare rezidențiale, care trebuiau să înceapă în data de 6 aprilie, vor fi amânate pentru o dată comunicată ulterior.

Începând cu data de 16 martie, Centrul de Agrement din Poiana Brașov își suspendă activitatea cu publicul până în data de 31 martie.

Șoferii RATBV nu mai vând bilete de hârtie 

Totodată, în ceea ce privește transportul public de călători de către societatea RATBV, operatorul de transport va implementa o serie de măsuri ce vizează limitarea contactelor călătorilor cu angajații, cu bancnotele și cu aparatele poziționate în zone cu flux mare de călători. Astfel, începând de mâine, 14 martie 2020, va fi restricționat accesul în mijloacele de transport public de călători pe prima ușă, atât pentru urcare, cât și pentru coborâre, în cazul mijloacelor de transport care nu au cabina închisă pentru șofer. De asemenea, tot de mâine șoferii RATBV nu vor mai vinde bilete de hârtie în niciun autobuz de pe vreun traseu. În cel mai scurt timp posibil, va fi introdusă în planul tarifar posibilitatea de a achiziționa abonament(e) lunar(e) prin intermediul aplicației 24pay, cu ajutorul telefonului mobil și a QR codurilor amplasate în mijloacele de transport. RATBV recomandă folosirea cât mai mult cu putință a titlurilor de călătorie electronice (carduri) și încărcarea lor online.

De asemenea, primarul George Scripcaru a precizat că a avut o discuție cu ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, căruia i-a solicitat să facă demersurile necesare pentru amânarea termenului de plată a impozitelor locale pentru sfârșitul lunii aprilie sau, în cazul în care situația se prelungeste, chiar până la sfârșitul lunii iunie.

1 Trackback / Pingback

  1. 95 de cazuri de coronavirus confirmate. România, aproape de scenariul 3 pentru COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.