Șefa DSP Brașov a demisionat în plină criză COVID-19

Directorul DSP Brașov, Anca Bertea, și-a dat azi demisia din funcție, după ce a dovedit, în ultimele zile că este depășită de situația de criză creată de pandemia CoVID-19. Informația vine din surse din interiorul Comisiei Județene pentru Situați de Urgență. 

Direcția de Sănătate Publică Brașov pare că a scăpat din mână lupta cu coronavirusul, iar în ultimele zile a devenit din ce în ce mai opacă și din punct de vedere al transmiterii informației, fiind mai degrabă o instituție de statistică decât una care participă și chiar coordonează situația în care ne aflăm.

În ultimele zile au existat multe sesizări conform cărora DSP nu a mai răspuns la telefon, nici măcar la solicitări venite din partea medicilor de familie. În plus, și dr. Dan Moraru, manager al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov a relatat azi un caz de săptămâna trecută, din unitatea sa medicală, în care o pacientă trimisă de la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru investigații, a fost confirmată ulterior cu COVID-19. Ea a luat contact cu șapte angajați ai spitalului – un medic, trei asistente și trei infirmiere, însă DSP nu a considerat că este cazul ca aceste cadre medicale să fie testate, deci nu au emis nici aviz epidemiologic. 

Anca Bertea a avut un mandat scurt la conducerea DSP Brașov, fiind instalată în funcție la sfârșitul lunii ianuarie. Ea a devenit director al DSP fără a avea expriență, în domeniul sănătății publice. 

Aceasta este a doua dezertare de la începutul pandemiei. În urmă cu două săptămâni, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Ramona Ionescu și-a dat demisia, chiar înainte să se anunțe oficial primele cazuri de infecții la Brașov. Ea a fost înlocuită cu dr. Ana-Dora Godri, în funcția de manager, care face echipă cu dr. Andreea Moldovan, ca director medical. 

2 Comentarii

  1. Cine dracu pune pitipoancele astea in functie?
    Ar merita studiat cine le impinge in functii din astea, fara sa aiba experienta.

  2. Dr. Ramona Ionescu este un medic exemplu, asa cum ar trebui sa fie din sistemul medical romanesc. A salvat multe vieti, printre care si pe a sotiei. In ultimii 10ani am tot vazut-o si auzit despre ea. Si pe langa asta a condus si spitalul.
    Asa cum ati prezentat intr-un articol foarte recent, se lupta cu morile de vant in incercarea de a obtine suport pentru modernizarea spitalului. Asa ca hotararea ei nu o face „dezertoare”, asa cum a mentionat desteptul/desteapta care a scris articolul acesta, pentru ca dansa tot in spital se afla, ca medic.
    Voi, cei care scrieti articole, mai si ganditi un pic inainte de a arunca asemenea cuvinte, nu doar apasati tastele alea sa iasa repede inca un text de postat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.