Site icon

Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov, al doilea din Brașov care primește DOAR pacienți cu CoVID. Într-unul dintre pavilioane sunt deja 15 internări

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Brașov este a doua unitate din județ care intră în „linia întâi“ a pandemiei, urmând să interneze exclusiv pacienții purtători de CoVID-19, aflați în stadii medii sau severe. Spitalul are un efectiv de 82 de paturi, în patru pavilioane, respectiv Pavilionul 4 – 17, Pavilionul 1 – 41, Pavilionul 6 – 14 și Pavilionul 3 – 10 unde va funcționa compartimentul de ATI. Pacienții cu afecțiuni respiratorii au fost externați, iar cei cu TB, care aveau nevoie în continuare de spitalizare, au fost transferați la Unitatea Medico-Sanitară de la Sânpetru, care a devenit secție externă a Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov. 

În acest moment, la Pavilionul 4 sunt deja 15 pacienți internați, după cum a declarat dr. Dan Moraru.

„Am eliberat întreg spitalul, cu excepția pavilionului de copii. Astfel, în toate pavilioanele dedicate tratării pacienților cu COVID-19, respectiv Pavilionul nr. 4, Pavilionul nr. 6 și Pavilionul nr. 1 avem, în total, 82 de paturi. Acestea au rezultat după stabilirea circuitelor pentru pacienți și pentru personalul medical. La ora actuală avem internați în Pavilionul nr. 4 un număr de 15 pacienți. La momentul în care se vor ocupa toate cele 17 paturi, începem să internăm Pavilionul nr. 1, care are 41 de paturi dedicate acestei categorii de pacienți. Pavilionul nr. 3, care, anterior avea 19 paturi va vi transformat în Compartiment de Anestezie-Terapie Intensivă”, a declarat dr. Moraru azi, într-o videoconferință susținută alături de președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Am încercat ulterior, să reconfirmăm că cei 15 pacienți sunt infectați cu CoVID și să întrebăm care este starea lor, însă managerul spitalului nu a răspuns la telefon.

Spitalul de Pneumftiziologie va funcționa cu un compartiment de ATI, cu 10 paturi, care va deveni însă funcțional în aproximativ trei săptămâni, după ce vor ajunge toate dotările solicitate de la furnizori. Permanența în pavilioane va fi asigurată cu două gărzi, iar raportarea se va face prin videocall.

„Vom asigura continuitatea cu un medic la Pavilionul 1, unde sunt 41 de paturi. Un alt medic va fi pentru pavilioanele nr. 4 și nr. 6, care sunt pe cealaltă parte a dealului. De asemenea, ne-am organizat și la raportări, În urmă cu două săptămâni am decis să renunțăm la raportul de gardă în forma fizică, am decis să implementăm un sistem video-call. Astăzi am mai pus la punct unele detalii”, a declarat dr. Dan Moraru.

Exit mobile version