Un militar de la Batalionul din Predeal, aflat în misiune în Afganistan, a fost transportat de urgență în Germania în urma unei rupturi de anevrism

Un militar român aflat în misiune în Afganistan a suferit o ruptură de anevrism cerebral și va fi transferat în Germania, pentru îngrijiri medicale. Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), militarul face parte din Batalionul Protecția Forței „Viperele Negre” – Batalionul 21 Vânători de Munte „Leonard Mociulschi” din Predeal.

MApN anunță că este vorba despre plutonierul adjutant principal Florin Spulber care a acuzat dureri de cap și stare de amețeală, miercuri, în timp ce se deplasa în baza din Kandahar. Bărbatul a mers la infirmeria batalionului, unde și-a pierdut cunoștința. După ce a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, a foat transferat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar. În urma investigațiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofițerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral și urmează să fie transferat în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul.

Militarul face parte din Batalionul „Viperele negre” de la Predeal, aflat în Afganistan în cadrul misiunii Resolute Support, în perioada februarie-august 2020.

1 Trackback / Pingback

  1. Vânătorii de munte din Brașov au pierdut un plutonier din batalionul deplasat în Afganistan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.