Consilierii județeni PSD Brașov cer rechiziționarea spitalului de pe str. Mihai Eminescu. Proprietarul clădirii cere o chirie dublă

Consilierii judeţeni a PSD cer Consiliului Judeţean să nu accepte dublarea chiriei pentru clădirea în care funcţionează pavilionul de pe str. Mihai Eminescu al Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie. 

Practic, grupul de consilieri județeni ai PSD cere conducerii Consiliului Județean Brașov să ia toate măsurile pentru ca imobilul de pe Eminescu să treacă în proprietatea statului, pe perioada stării de urgență, conform legii.  

În baza Decretului nr. 240/2020, pot fi rechiziționate „bunurile în privința cărora au fost instituite măsuri asiguratorii și sunt NECESARE prevenirii și combaterii răspândirii infecțiilor cu COVID-19” (vezi art. 64 alin. (12) din Capitolul VII Domeniul justiție din Anexa nr. 1 la Decretul nr. 240/2020).   Consilierii județeni ai PSD subliniază că rechiziționarea se poate face „la solicitarea instituțiilor și autorităților publice centrale și locale beneficiare”, de către „autoritățile împuternicite de lege”, în  condițiile Legii nr. 132/1997 privind rechizițiile de bunuri și prestările de servicii în interes public.  

„Potrivit dispozițiilor art. 1 din Legea nr. 132/1997, autorităţile publice împuternicite prin lege obligă operatorii economici, instituţiile publice, precum şi alte persoane juridice şi fizice la cedarea temporară a unor bunuri mobile sau imobile (art. 5 lit. h vorbește despre ”cădiri”, fără a individualiza ce categorii de clădiri, rezultând că, spre exemplu, clădirea în discuție POATE fi rechiziționată, nefiind în categoria celor exceptate de lege prin art. 30). În cazul unor dezastre (vezi art. 4 lit. c). rechiziționarea bunurilor se face prin HG sau ordin al prefectului”, spun consilierii judeţeni PSD.

Reamintim că azi în şedinţa de plen a COnsiliului Judeţean, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărîre privind prelungirea contractului de închiriere pentru clădirea spitalului, de pe strada Mihai Eminescu nr. 18, pentru încă două luni, pînă la 30 iunie. Pentru a negocia noul contract a fost desemnat managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie, dr. Nicuşor Bîgiu. Proprietarul solicită o chirie lunară de 20.000 de euro, care înseamnă dublul celei plătite de CJ, în acest moment. 

1 Trackback / Pingback

  1. Secretarul județului explică de ce Consiliul Județean Brașov nu poate rechiziționa Spitalul de Psihiatrie de pe str. Eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.