Comitetului Național pentru Situații de Urgență pregătește „regulile relaxării”

Având în vedere că de la ora 0.00 se ridică starea de urgență, iar Legea privind instituire stării de alertă intră în vigoare de luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit joi seara într-o ședință, pentru a stabili „regulile relaxării”. 

Ședința este condusă de premierul Ludovic Orban. În primele minute ale ședinței el a avut și un scurt discurs, transmis live pe rețelele de socializare.  Apoi el a anunțat că transmisia va fi întreruptă,  urmând ca deciziile să fie anunțate după finalizarea ședinței.

„Odată  cu instituirea stării de alerta și cu deciziile se vor ridica o serie de restricții. Se va putea circula liber în interiorul localității. Deplasarea în afara localității va fi permisă  pentru mai multe motive. Vor fi deschise spațiile comerciale cu o suprafață mai mică de 15.000 mp și a celor cu ieșire directă în exterior. Se vor deschide saloanele de îngrijire personală sau cabinetele stomatologice. Se vor putea face internări în spitale în afara situațiilor de urgență, motiv pentru care este nevoie de o modificare a protocoalelor. Se vor relua activități sportive. Numărul de interacțiuni sociale va crește, astfel că va fi nevoie de un comportament corect din partea cetățenilor. Trebuie respectate regulile în mijloacele e transport în comun, în spațiile comerciale sau la locul de muncă”, a declarat Orban la începutul ședinței 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.