CFR a predat către constructor calea ferată Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara. Pe aceste trasee se va circula cu 160 km/h

Asocierea RailWorks a preluat de la Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” amplasamentele în vederea începerii lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe subsecţiunile Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h, a anunţat marţi administratorul infrastructurii feroviare, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, modernizarea căii ferate pe cele două subsecţiuni, în lungime totală de aproximativ 86 de km, cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară. precum: terasamente, linii CF, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, lucrări de energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalaţii electrice, semnalizare, protecţia mediului. implementarea sistemului ERTMS nivel 2, beneficiile finale ale proiectului fiind creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători la 160 km/h, reducerea duratei de călătorie, creşterea gradului de siguranţă feroviară şi îmbunătăţirea gradului de confort în staţiile de cale ferată

Contractul, în valoare de 2,9 miliarde lei (fără TVA), este finanţat din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei al Uniunii Europene (85%) şi din bugetul de stat, iar perioada de implementare este de 108 luni de la data emiterii ordinului de începere, din care 48 de luni aferente execuţiei şi 60 de luni pentru garanţie.

CFR SA, în calitate de beneficiar, a semnat cu Asocierea RailWorks contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare pe subsecţiunile Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara în luna martie a acestui an, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna aprilie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.