Proiectarea benzilor dedicate pentru transportul în comun din Brașov va costa maxim 458.365 lei. Municipalitatea brașoveană caută un consultant pentru realizarea documentației

Primăria Brașov a lansat o licitație pentru proiectarea și asistența tehnică pentru amenajarea benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun în municipiul Brașov. Conform anunțului licitației, valoarea estimată a contractului este de  458.365 lei cu tot cu TVA, iar firmele interesate de acest proiect pot depune ofertele până în 18 mai. 

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, Primăria Brașov  a accesat 16.635.940,40 lei (inclusiv TVA) prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 pentru realizarea unor benzi dedicate transportului în comun și pentru amenajarea trotuarelor adiacente.   

Proiectul presupune realizarea de benzi dedicate transportului în comun cu o lungime de 16,26 km; reabilitare trotuarelor adiacente traseului benzilor dedicate pe o suprafață de 4700 metri pătrați, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluiri și montarea a 849 de semne de circulație cu scop de avertizare și informare a participanților la trafic asupra traseului benzilor dedicate, în vederea menținerii acestor benzi libere, fiind utilizate exclusiv de mijloacele de transport în comun.

Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lățime de 4 metri și o adâncime de 6 cm a asfaltului existent și așternerea pe o suprafață de 23.400 metri pătrați a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi ușor de identificat de participanții la trafic. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă.

Pe suprafața benzilor dedicate, la începutul fiecărui sector (în zona intersecțiilor), se va aplica un marcaj „BUS ONLY” care va informa participanții la trafic despre existența benzii dedicate.

De asemenea, se vor monta, adițional semnelor de circulație existente, indicatoare rutiere de avertizare și informare asupra dispunerii benzii dedicate transportului în comun în cadrul carosabilului.

S-a urmărit optimizarea traseului mijloacelor de transport în comun, astfel încât să se evite, pe cât posibil conflictele din trafic, evidențierea traseului mijloacelor de transport în comun prin marcaje rutiere, astfel încât vizibilitatea semnalizării rutiere să fie maximă pentru toți participanții la trafic.

Amenajarea benzilor dedicate transportului în comun a implicat sistematizarea traficului pe trama stradală actuală, fără a interveni asupra lățimii trotuarelor și fără a afecta spațiile verzi din cadrul zonelor traversate de traseul benzilor dedicate.

Care sunt cele trei trasee pe care se vor amenaja benzile: 

Traseul 1 – Str. Poienelor, Calea București, Str.  Toamnei, Str. Hărmanului, B-dul Mihail Kogălniceanu, B-dul Iuliu Maniu, Str. Nicolae Iorga, Str. Lungă, Calea Făgărașului, Șoseaua Cristianului.

Traseul 2 – Șoseaua Cristianului, Calea Făgărașului, Str. Lungă, B-dul Eroilor, B-dul 15 Noiembrie, Calea Bucuresti.

Traseul 3 – B-dul Victoriei pe ambele sensuri.

Pe Bulevardul Iuliu Maniu banda dedicată transportului în comun va fi comună cu pista de bicicliști existentă, pe o lungime de 180 m, dat fiind ca limitele carosabilului nu oferă spațiu suficient pentru a păstra traseul pistei de biciclete separat. Trotuarele adiacente zonei amenajate cu benzi dedicate se vor moderniza prin reparații locale ale structurii trotuarului în zonele afectate de fisuri, tasări, degradări etc.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.