Soluție pentru secțiile de Psihiatrie de pe str. Eminescu: mutarea la Sânpetru, în unitatea de boli pulmonare

Direcția de Sănătate Publică a analizat, în ultima perioadă, modul în care poate reorganiza sistemul public de sănătate din Brașov, astfel încât să eficientizeze resursele, fără a afecta însă actul medical.  Potrivit directorului DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, au fost avute în vedere propuneri de reorganizare pentru mai multe unități medicale, printre care Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Psihiatrie și Neurologie. 

Pentru acesta din urmă, DSP vorbește despre o soluție pentru funcționarea în continuare a secțiilor Psihiatrie II și III, care acum se află în clădirea de pe strada Mihai Eminescu. Această clădire a fost retrocedată, iar de mai bine de un an Consiliul Județean, în coordonarea căruia se află spitalele din oraș, pătește chirie pentru ocuparea spațiului. Contractul de închiriere pentru clădirea de pe strada Mihai Eminescu a expirat în plină pandemie, pe 30 aprilie, astfel că, pentru a putea ocupa spațiul în continuare, cu secțiile de psihiatrie, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, dr. Nicușor Bâgiu, a fost delegat să prelungească înțelegerea. Astfel, contractul de închiriere a fost prelungit, din 30 aprilie, cu încă două luni, însă cu dublarea costului chiriei.

În aceste condiții, și având în vedere că imobilul nu oferă cele mai bune condiții pentru desfășurarea acivității medicale, DSP propune mutarea celor două secții de Psihiatrie la Sânpetru, în clădirea în care Unităţii de Asistenţă Medico-Socială de la Sânpetru (UAMS) ce preia, în mod curent, pacienți cu boli pulmonare.

„Pacienții cu probleme medicale sau sociale de aici (de la Sânpetru, n.n) vor fi preluați  de o structură care urmează a se înființa la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov”, a transmis dr. Andrea Neculau.

De precizat este că, în prezent UAMS de la Sânpetru a preluat pacienţii Spitalului Pneumo, care a devenit unitate suport COVID-19, preluând cazurile de infecţie cu noul coronavirus.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Marea reorganizare a sănătății din Brașov. Spitalul de Boli Infecțioase, fuziune cu Spitalul Județean, secția pediatrică preluată de Spitalul de Pneumo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.