Transalpina se redeschide de azi, pe unul dintre cele mai spectaculoase tronsoane ale sale

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că dn această dimineaţă se redeschide pentru traficul auto drumul Transalpina, pe unul dintre cele mai spectaculoase tronsoane ale salem între Rânca și Obârșia Lotrului. 

Circulația va fi deschisă pentru autovehiculele cu masă maximă totală autorizată de 7,5 tone în intervalul orar 08:00 – 20:00, cu o viteză maximă de 30 km/oră. Compania a închis circulația pe acest segment de drum anul trecut, în data de 29 octombrie. 

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi, urcând  până la altitudinea maximă de 2145 metri în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la nord la sud fiind paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului, între care se află.  Mult mai înaltă, mai veche şi mai spectaculoasă decat Transfăgărăşanul, Transalpina este totuşi mai puţin cunoscută pentru că,  deşi este drum naţional, DN 67C (parţial), nu a fost asfaltată până în 2009. Drumul nu a avut niciodată un program fix de deschidere întrucât pe tronsonul Obârşia Lotrului – Rânca, zăpada rezistă uneori până în iunie, astfel că circulaţia sau nu pe această arteră este decisă în funcţie de condiţiile meteo.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.