Radio Brașov, somație publică din partea CNA, pentru îndemnurile de la „Matinal” ale fostului senator Grapă

Radio Brașov a prmit o somație publică din partea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), pentru unele afirmații făcute de moderatorul emisiunii Matinal, Sebastian Grapă. 

La trei ediţii ale emisiunii matinale din zilele de 07, 08 şi 11.05.2020, au fost încălcate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a) şi b), ale art. 66 şi cele ale art. 67 din Codul audiovizualului, a anunțat CNA. 

Ce prevăd articolele încălcate de Grapă: 

  • Art. 64 (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bunăcredinţă. 
  • Art. 67: În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii.

Mai exact, potrivit bizbrasov.ro, în emisiunea matinală, fostul senator și consilier județean PNL, Sebastian Grapă și-a îndemnat ascultătorii să nu respecte ordonanțele militare, fiind foarte pornit împotriva acte. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.