Zeci de arbori din Brașov vor fi toaletaţi sau tăiați în perioada următoare. Sorin Toarcea: „Sunt arbori uscaţi sau în pericol de a se prăbuşi”

Mai multe zeci de arbori din municipiu și Poiana Brașov vor fi tăiați sau toaletați în următoarea perioadă, pentru evitarea unor situații neplăcute în cazul unor fenomene naturale extreme, dar și ca urmare a unor sesizări primite de la cetățeni.

„Sunt mai mulți arbori care ar urma să fie toaletați sau tăiați, deoarece sunt uscați sau în pericol de a se prăbuși, și dorim să evităm posibilele pericole. În urma unor evenimente cauzate de fenomenele meteorologice extreme – ploi torențiale, vânt puternic, căderi de grindină – Serviciul Amenajare Zone de Agrement a actualizat lista arborilor care prezintă pericol de prăbușire. Există și solicitări venite de la brașoveni pentru tăierea unor arbori, solicitări pertinente ținând cont că respectivii arbori afectează fațadele unor imobile, geamurile locatarilor sau sunt uscați. Majoritatea arborilor care vor fi tăiați sunt uscați parțial sau în totalitate iar unele exemplare sunt înclinate, prezentând pericol de rupere sau prăbușire în cazul unor condiții meteo extreme. Potrivit legii, arborii tăiați vor fi înlocuiți în cadrul campaniilor de plantare”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov.

Activitatea de inventariere și tăiere a arborilor considerați periculoși se realizează de Serviciul Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Brașov, în colaborare cu firma care se ocupă de administrarea spațiilor verzi din municipiu și cu Regia Publică a Pădurilor Kronstadt. Arborii ce urmează să fie tăiați au fost inventariați și marcați, iar tăierea se face numai după întocmirea actului de punere în valoare.

Reamintim că în ultima perioadă au avut loc mai multe incidente cauzate de prăbușirea unor arbori sau crengi în timpul furtunilor. În urmă cu aproximativ două săptămâni, un autoturism a fost avariat în trafic de un corcoduș care s-a prăbușit pe stradă, în zona magazinului Universal. În urmă cu o săptămână, pe strada Sfântul Ioan (în spatele hotelului Aro Palace), un frasin a fost rupt de vântul puternic.

Din fericire, pagubele au fost doar de ordin material, fiind deteriorate câteva bănci și jardiniere. La sfârșitul lunii februarie, vântul a rupt mai mulți copaci sau crengi. Pe Strada de mijloc, un tei rupt de la jumătate a avariat semnificativ un autovehicul parcat în zonă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.