Al treilea val de relaxare, anunțat de autorități după ședința de guvern. Raed Arafat: „Există semne că situația se poate deteriora oricând dacă nu se respectă regulie”

Guvernul a adoptat în ședința de marți hotărârea pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând de miercuri, dată de la care vor fi ridicate mai multe restricții. Autoritățile anunță la această oră la ce măsuri se va renunța.
 
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunţat că grădiniţele şi creşele îşi reiau activitatea pe parcursul verii, la fel ca şi sălile de fitness şi activitatea în mall-uri, ca spaţii de vânzare. 
 
Alte declaraţii ale ministrului Sănătăţii:
  • Luăm aceste decizii în măsura în care putem avea și măsuri / precauții în acest sens
  • După multe discuții, se reiau slujbele în interiorul bisericii
  • tot ce înseamnă sport în aer liber – trebuie respectate reguilile
  • Evenimentele private în interior pot fi organizate cu maxim 20 de persoane, întâlniri private afară – cu maxim 50 de persoane
La rândul său, secretaru de stat Raed Arafat, coordonatorul Situaţiilor de urgenţă spune că este nevoie în continuare de viglenţă pentru că „există semne că situația se poate deteriora oricând dacă nu se respectă măsurile stabilite, precum purtarea măștilor”. 
 
Alte declaraţii ale lui Raed Arafat:
  • Printre măsuri se numără și redeschiderea unor puncte de frontieră
  • Transportul aerian – se va emite period lista țările unde urmează să fie reluate zborurile sau eventual să fie întrerupte. INSP va stabili săptămânal lista.

1 Trackback / Pingback

  1. Guvernul a aprobat înca 30 de zile de stare de alertă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.