Evaluare Națională 2020. Subiecte la Limba și literatura română: compunere despre apartenența la genul epic a unui text și redactarea unui text narativ

Evaluarea Națională 2020 a început azi, cu examenul la Limba Română. Conform subiectului extras, elevii au avut de descris particularitățile genului epic și de prezentat o compunere cu o întâmplare petrecută în timpul unei activitățăți preferate. Ei au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.   

La subiectul I, elevii au primit un fragment din ”Zborul” de Sorin Titel, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe, printre care redactarea unei compuneri prin care să motiveze apartenența textului dat la genul epic.
 
La subiectul al II-lea, elevii au primit alt text, despre viața lui Traian Vuia, pe baza căruia au avut de rezolvat alte 6 cerințe, precum și să redacteze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.
 
 
Lucrările elevilor vor fi corectate de către doi profesori evaluatori care lucrează în săli separate, pe baza baremului elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Profesorii nu provin din aceleaşi unităţi şcolare ca elevii arondati centrului de evaluare respectiv. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică, iar rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele vor fi afişate la sediul unităţii de învăţământ.
 
Evaluarea Națională 2020 a început luni cu proba de Limba și literatura română, în elaborarea subiectelor nefiind inclusă materia din semestrul al doilea.
 
La prima sesiune a Evaluării Naționale 2020 s-au înscris 172.482 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, o sesiune specială urmând a fi organizată pentru elevii care nu pot participa din motive medicale la probele care încep luni.
Următoarea probă va fi miercuri, 17 iunie, la Matematică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.