Site icon

FOTO&VIDEO. Scoala gimnazială nr. 19 din Braşov, încă un etaj cu 9 clase în plus. Cum arată unitatea după mansardare

bty

Şcoala gimnazială nr. 19 îi va primi pe elevi, din septembrie, cu săli de clasă în plus şi o curte a şcolii reamenajată, în care copiii vor avea parte şi de un mini-parc. 

Lucrările de extindere a clădirii principale prin adăugarea încă unui etaj au fost finalizate, rezultând mai multe spaţii în plus în care vor funcţiona un laborator şi săli de clasă. Contractul de lucrări pentru extinderea clădirii principale a fost semnat în anul 2018, iar la momentul respectiv planul municipalităţii braşovene era să mansardeze clădirea. Ulterior, proiectul tehnic a fost modificat în sensul unei supraînălţări, care a permis o altă configurare şi câştigarea unui spaţiu mai mare.

Acum, după finalizarea şantierului, la Şcoala gimnazială nr. 19 au apărut 9 săli de clasă noi, dintre care un laborator şi o sală multifuncţională de mai mari dimensiuni (formată din două săli mai mici, despărţite de un paravan glisant), care poate fi folosită oricând pentru întruniri ale consiliului profesoral, şedinţe cu părinţii sau serbări. 

Mai mult decât atât, cu această ocazie, la clădirea existentă s-au făcut unele intervenţii de reconfigurare, astfel încât spaţiile să corespundă legislaţiei antiincendiu, iar la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică, la unul dntre etaje s-a mai făcut o toaletă. 

Potrivit primarului George Scripcaru, acest proiect de supraînălţare a Şcolii gimnaziale nr. 19 a costat aproximativ 3,5 milioane lei. 

,,Mă bucur că am ajuns în această etapă, în care cel puțin la această școală, elevii nu vor mai fi atât de mulți în clasă, mai ales că în această perioadă ne confruntăm și cu o situație mai specială, din cauza pandemiei, și nu vor mai fi nevoiți să învețe în mai multe schimburi. A fost o lucrare destul de complexă, iar pe parcursul lucrărilor a trebuit să facem o serie de modificări ale proiectului inițial, astfel încât să ne încadrăm în normativele ISU, dar și pentru a supraînălța mansarda. Este una dintre școlile foarte bune ale orașului și consider că și elevii din această zonă merită să învețe în cele mai bune condiții, iar părinții lor să fie siguri că atunci când își trimit copiii la școală, aceștia beneficiază de condiții optime de învățare. Vom continua programul nostru de extindere sau construire de noi unități de învățământ, astfel încât copiii brașoveni să aibă parte de aceleași standarde ca și colegii lor din alte țări”, a declarat primarul George Scripcaru.


Investiția de etajare/mansardare a Școlii Gimnaziale nr. 19 din Municipiul Braşov reprezintă execuția unor lucrări care au constat în realizarea unui nivel suplimentar, peste clădirea școlii, de fapt un nou etaj 3.

Acest nou nivel se compune dintr-o structură de rezistență alcătuită din centuri interioare și exterioare, planșeu flotant din beton armat peste vechiul acoperiș al clădirii, stâlpi și grinzi din beton armat și șarpantă din lemn.  

Învelitoarea, termoizolată la interior cu vată minerală, este din tablă, cu sistem de scurgere a apelor pluviale din jgheaburi și burlane noi și cu parazăpezi. Este refăcut întregul sistem de paratrăsnet.
Accesul la mansardă este asigurat prin continuarea între etajul 2 și mansardă a celor două scări ale clădirii.  Întreaga clădire a „noii” școli a fost reabilitată termic pe toate fațadele prin realizarea unui termosistem din polistiren expandat și vată minerală, peste care s-au realizat tencuieli decorative.

Toate spațiile nou create au conexiune la internet. În sălile de clasă pardoselile sunt din parchet laminat, iar holul are pardoseala din covor PVC antistatic și fonoizolant, în grupul sanitar fiind gresie. Pereții și tavanele au un finisaj cu vopsea lavabilă. Întreaga clădire a școlii este dotată cu un sistem de avertizare și stingere a incendiilor, detectoare de fum în toate spațiile, butoane de alarmare, sirene, indicarea căilor de evacuare, hidranți, fiind construită în acest sens o stație de pompare alipită de clădirea școlii. Lucrările realizate corespund din punctul de vedere al securității la incendiu, al asigurării sănătății și igienei, al siguranței în exploatare, al protecției împotriva noxelor și zgomotului și al izolării termice.

Pe lângă lucrările aferente obiectivului de investiţii s-au executat şi alte lucrări de amenajare a zonei din jurul şcolii, respectiv asfaltarea aleilor şi a terenului de sport, amenajarea aleilor şi amplasarea de bănci noi, amenajarea zonei verzi, precum şi amenajarea unei platforme pentru depozitarea pubelelor, spune directorul şcolii, Claudia Savu.

Directorul Şcolii gimnaziale nr. 19, Claudia Savu spune spaţiile nou create vor fi puse la dispoziţia elevilor din ciclul gimnazial

Şcoala are în prezent în jur de 1000 de elevi, însă numărul acestora va creşte semnificativ din toamnă. 

 

„Vreau să vă spun că ziua aceasta înseamnă pentru noi împlinirea unui vis. În școala nr. 19 de mulți ani se impunea lucrul acesta (extinderea școlii, n.n.) deoarece avem foarte mulți copii înscriși, dată fiind poziția școlii în învățământul brașovean și rezultatele foarte bune, chiar și de anul acesta, la evaluarea națională. Vreau să mulțumesc primăriei, părinților, dar colegilor mei care s-au străduit și s-au implicat ca să ajungem astăzi să vedem această importantă lucrare finalizată. Deocamdată este doar o clădire, și astăzi suntem bucuroși că vă avem aici, dar inima acestei școli va începe să bată la toamnă, când se întorc copii noștri, pe care îi vom primi în casă nouă”, a declarat Claudia Savu, director Școala Gimnazială nr. 19.

Exit mobile version