Este vorba de cinci instituții care au posturi vacante:
- ASF – președinte
- ANRE – 1 vicepreședinte
- – 2 membri
- Curtea de Conturi – 1 vicepreședinte – Autoritatea de Audit
- – 5 membri
- CNCD – 7 membri
- Consiliul Legislativ
– 1 președinte secție drept public
– 1 de președinte secție drept privat
“Nicu Marcu a candidat pe lista USL, deputat PNL susținut și propus inițial la negocieri de Călin Popescu Tăriceanu și acum este asumat de PNL”, au explicat sursele citate.
Dacă la ASF negocierile s-a încheiat, pentru alte patru instituții nu s-a găsit încă o rezolvare.
“Pe de o parte Ciolacu l-ar susține pe Bădălău pentru că are tot interesul ca acesta să facă un pas în spate din conducerea PSD, iar pe de altă parte varianta susținerii lui Ilie Sîrbu îi creeaza o legatură strânsă cu Victor Ponta cu care dorește să facă o alianță parlamentară pentru susținerea moțiunii de cenzură, dar si pe viitor la alegerile locale. Deocamdata, situația nu s-a clarificat”, au explicat sursele citate.
Bătălia pentru postul de vice al ANRE
“Conform negocierilor de până acum Neacșu pare că, pentru moment, va fi propus pentru membru simplu la ANRE și se va mulțumi cu un mandat de deputat. În acest moment cele mai mari șanse pare a le avea senatorul PSD, Gheorghe Marin care e susținut de liderul de la Argeș Șerban Valeca”, au explicat sursele citate.
Un consilier patriarhal, propus pentru CNCD. PSD interesat de șefia Consiliului
Social-democrații caută în continuare doritori pentru Consililul Legislativ unde există două funcții de șefi de secție vacante. Inițial, PSD îi propusese fostului secretar de stat Mariana Moț și lui Toni Greblă, dar aceștia ar fi declinat oferta.
Potrivit surselor HotNews.ro, Toni Greblă este interesat de șefia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, unde ar fi obținut promisiunea PSD că va fi numit. O altă nominalizare interesantă pentru funcția de simplu membru la CNCD este Ionuț Mavrichi consilier patriarhal – propunere venită din partea PMP.
Pentru celelalte posturi, negocierile sunt în curs. Cel mai probabil, Parlamentul va nominaliza și numi oamenii pe posturile vacante până la sfârșitul lunii iunie.