Tronsoanele de cale ferată Brașov – Apața și Cața Sighișoara intră în șantier

Două segmene de cale ferată dintre Brașov și Sighișoara, respectiv respectiv Brașov – Apața și Cața – Sighișoara vor intra în șantier de săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de directorul general al CFR SA, Ioan Pintea. 

„Tronsoanele marginale, care sunt și cele mai mari, respectiv Brașov – Apața și Cața – Sighișoara se află în execuție. Sunt date ordinele de începere a lucrărilor, iar de săptămâna viitoare constructorii încep faza de demontare a infrastructurii și de execuție a lucrărilor de bază”, a declarat reprezentantul CFR SA.  

 Lucrările sunt realizate de Asocierea Railworks (Alstom, Arcada, Aktor, Euroconstruct Trading 98)  Cele două segmente au o lungime totală de 86 de kilometri, iar  valoarea lucrărilor este de 2,9 miliarde de lei. 

Termen de finalizare a contractului: 108 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (execuție și perioadă de garanție). 

Trenurile de călători vor circula cu 160 km/h

 Finanțarea pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/oră, pentru trenurile de călători și 120 km/oră pentru cele de marfă. Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară: terasamente, linii CF, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, linie de contact, sistem de informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalaţii termoventilaţie, apărări de maluri, semnalizare, protecţia mediului.

Cea mai importantă investiție din județul Brașov 

 Potrivit directorului CFR SA, proiectul de modernizare a căii ferate dintre Brașov și Sighișoara „este  cea mai importantă investiție ce se derulează în județul Brașov, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 1,2 miliarde de euro”. 

Segmentul Brașov – Sighișoara face parte din Culoarul 4 Paneuropean Frontiera Ungară – Curtici – Arad – Simeria – Sighișoara – Brașov, la care, de mai mulți ani se fac lucrări de modernizare cu bani europeni.   

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.