Construirea noii săli de sport de la Școala gimnazială nr. 2 a fost scoasă la licitație. Investiția costă peste 15 milioane de lei și se face în 14 luni

Sala veche de sport - Scoala nr. 2

Primăria municipiului Brașov a lansat în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) anunțul de licitație pentru construirea noii săli de sport de la Școla gimnazială nr. 11. Pentru contractul, estimat la 15,343 milioane lei, ofertele constructorilor sunt așteptate până la data de 17 august. 

Pentru atribuirea acestui proiect, evaluarea se face astfel:

  • componenta financiară a ofertei – 60% (60 de puncte maxim);
  • experiența experților cheie implicați, concretizată în numărul de contracte la nivelul cărora au îndeplinit același tip de activități sau activități similare – 20% (20 de puncte maxim).
  • Componenta tehnică a ofertei – 20%.

Componenta tehnică se referă, în principal, la gradul de adecvare  al graficului general de realizare a investiției publice (durata, succesiunea activităților și inter-relaționarea acestora, inclusiv drumul critic, identificarea punctelor cheie de control, resursele alocate pentru realizarea activităților în cadrul Contractului prin raportare la metodologia de executare a lucrărilor, precum și demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați (Planul de management al calității lucrărilor executate).

Sala de sport va fi construită, conform contractului, în 14 luni de la începerea lucrărilor. 

Sala de sport va fi o clădire cu regim de înălțime de P+2E , cu amprenta la sol de 1.745 mp și suprafață construită de 2.879 mp.

Ea va oferi sportivilor atât o suprafață de antrenament, cât și o zonă omologată pentru competiții specifice gimnasticii artistice, fiind dotată și cu o tribuna de 216 locuri. Pe lângă aceste funcțiuni, sala de sport va fi dotată și cu spații tehnice, oficii, sala fitness, vestiare sportivi și antrenori, birouri, cabinet medical și grupuri sanitare.

Potrivit viceprimarului Costel Mihai, o astfel de construcție este cu atât mai necesară cu cât  se dorește preluarea CSS Brașovia – unde funcţionează secţia de gimnastică – de către Municipalitate, astfel încât sportivii de performanţă să aibă condiţii bune de antrenament şi continuitate la Braşov, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Reamintim că, în momentul de faţă, Școala gimnazială nr. 2 din Brașov deține o sală de sport de mici dimensiuni, destinată tot antrenamentelor de gimnastică. Aici se antrenează secția de gimnastică a CSS Brașov, cu două grupe de avansați și 5 de începători, sportivii fiind elevi ai Școlii nr. 2. Sala este însă neadaptată realităților sportive de acum, aparatele din dotare având o vechime de peste 40-50 ani, ceea ce face ca ele să nu mai corespundă cerințelor competiționale actuale. După construirea noii săl această sală veche va face obiectul unei reabilitări și va fi folosită pentru orele de educație fizică ale celorlalți elevi care nu sunt practicanți de gimnastică. 

1 Trackback / Pingback

  1. 20 Iulie: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.