Site icon

Dosarul „American Dream” a ajuns în instanță, după aproape 4 ani de la decopertarea Coastei Vacii din Șchei

Procurorii de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus trimiterea în judecată a investitorului care dorea să dezvolte proiectul „American Dream” de pe Coasta Vacii de lângă Șchei, firma care a săpat drumul ilegal, dar și reprezentantul legal al acestei societăți comerciale, ei fiind acuzați pentru amenajarea, în anul 2016 a unul drum de exploatare (care să facă legătura între imobilul situat pe str. Cetinii nr.29 și zona Stejerișului-Parcarea Belvedere din DN1E), dar și pentru că au făcut săpături pentru studiul geotehnic pentru pe o pantă cu înclinația mai mare de 35%, ceea ce a dus la acumulări masive de pământ, distrugerea vegetației și modificarea radicală a geometriei naturale a zonei. De asemenea, în documentația realizată de procurori se mai arată că „aceste lucrări au șubrezit considerabil zonele adiacente întrucât structura geodezică a terenului din zonă nu a fost cercetată, construindu-se pe fondul unui teren cu structură ușor dispersabilă, formată din lut, nisip, pietriș etc., fiind astfel create pericole reale pentru siguranța întregii zone traversate de drumul ilicit construit”.

Pentru aceste lucrări firma care a executat lucrările și reprezentantul legal al acesteia (P.I.)  sunt acuzați de comiterea infracțiunii de „executarea fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor”. În ceea ce-l privește pe dezvoltator, K. G.-V. acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de instigare a infracțiunii de executare a lucrărilor neautorizate amintite.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Dosarul a fost înaintat  Judecătoriei Braşov, în vederea efectuării cercetării judecătorești. 

Primăria cere peste 20.000 de lei, și contravaloarea permiselor de liberă trecere

Procurorii au precizat că Primăria Municipiului Brașov se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 20.604,90 lei la care se adaugă valoarea permiselor de liberă trecere aferente perioadei în care s-au efectuat lucrările, valoare care va fi precizată ulterior.

„În actul de sesizare al instanței, procurorii au menționat că, deoarece lucrările de construire efectuate de inculpați fără autorizație de construire au afectat aspectul exterior al dealului și implicit al întregului cartier Șcheii Brașovului și au încălcat toate regulile stabilite cu privire la executarea de lucrări de construire la căi de acces ori foraje pentru stabilirea structurii geodezice a solului, se impune înlăturarea consecințelor infracțiunii, prin refacerea dealului respectiv, consolidarea sa și reacoperirea de vegetație, în conformitate cu prevederile art.241 alin.1 teza finală din Legea 50/1991”, se mai arată în comunicat.

 

Exit mobile version