Fosta șefă DIICOT Alina Bica a fost reținută în Italia. Făgărăşeanca are de executat 4 ani de închisoare

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a fost reţinută în Italia. Șeful IGPR Liviu Vasilescu a anunțat că Alina Bica, dată în urmărire în noiembrie 2019, a fost reținută și este în custodia poliției italiene. Ea era urmărită internațional în baza Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul București, pentru favorizarea făptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani de închisoare.

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Benea Ion, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 6 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat Liviu Vasilescu, şeful IGPR.

Pe 23 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat judecarea în apel a dosarului ANRP – Alina Bica. Completul de cinci magistraţi a stabilit această măsură până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a unor sesizări privind aplicarea deciziei CCR de rejudecare a unor dosare de corupţie.

Pe 26 iunie 2018, Alina Bica a fost condamnată de magistraţii Instanţei supreme la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecătorii Instanţei supreme.

Alina Bica a fugit din țară la începutul anului 2018. Inițial, fosta șefă a DIICOT s-a refugiat în Costa Rica, precum prietena sa, Elena Udrea. Fostă şefă a DIICOT a fost dată în urmărire, după condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul de favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender. Fotografia ei a fost postată pe site-ul Poliţiei Române la secţiunea „persoane urmărite”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.