Erwan Joliff, cunoscut din mediul online şi ca „Francezul din Cobor” a fost premiat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov pentru munca voluntară de pompier pe care o face în zona în care locuieşte. Alături de el, distincţii din partea ISU Braşov au primit vineri şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, şi primarul comunei Homorod, Macel Pelei. Distincţiile au fost acordate în cadrul unui eveniment prin care ISU Braşov a marcat 84 de ani de la înfiinţarea primei companiii de pompieri militari.
Erwan Joliff şi cei doi primary au primit emblema de merit „Parteneri pentru ordine și siguranță publică”
„Francezul din Cobor”, stabilit de mai mulţi ani în acest sat din comuna Ticuş a primit Emblema de merit „Parteneri pentru ordine și siguranță publică”, clasa a III-a, „pentru activitatea de voluntariat în cadrul inspectoratului, pentru implicarea în dezvoltarea serviciului de pompieri voluntari din comuna Ticuș, precum și pentru participarea la toate intervențiile din zona în care activează serviciul voluntar de pompieri pe care îl coordonează”.
Aceleași distincții le-au fost oferite și primarului municipiului Brașov, George Scripcaru, și primarului comunei Holbav, Marcel Pelei, pentru sprijinul acordat în buna derulare a activității ISU Brașov. Tot în cadrul evenimentului de vineri, mai mulţi angajaţi militari ai ISU Braşov au primit distincţii. (Detalii AICI)
„Astăzi, pe lângă faptul că aniversăm cei 84 de ani de la înființarea primei companii de pompieri militari, au fost acordate diplome de onoare colegilor noștri care au trecut în rezervă, după o fructuoasă activitate în rândurile noastre, distincții unui număr de șase colegi pentru misiunile deosebite – mai ales în perioada aceasta, de COVID – desfășurate pe raza întregului județ Brașov, și nu în ultimul rând, au fost înmânate embleme de merit pentru persoanele care au contribuit la buna desfășurare a activităților ISU Brașov, printre care enumerăm pe domnul Joliff Erwan, șeful SVSU de la Ticuș, care a înființat formațiunea de pompieri a orașului satului Cobor de unde se poate interveni în patru comune, de asemenea pe domnul primar Marcel Pelei, din comuna Homorod, care, împreună cu noi și consiliul județean, a realizat un punct de lucru în zona de nord a județului, care era o zonă neacoperită de către forțele ISU, și nu în ultimul rând pe domnul George Scripcaru, prin care am avut sprijinul pentru achiziționarea, de către municipiul Brașov, a două autospeciale de intervenție în zone înguste și zone de munte – incendii de pădure, cât și a unui ATPVM (Autospecială pentru transport personal și victime multiple, n.n.) pentru transport de persoane înalt contagioase“, a spus locotenent-colonelul Lucian Marciu, inspector-şef al ISU Braşov.
84 de ani de la înfiinţarea primei companii de pompieri
Evenimentul organizat vineri a marcat, puţin mai devreme, ziua de 4 iulie.
„În istoria pompierilor brașoveni, este una dintre cele mai importante zile, pentru că în 4 iulie 1936 s-a înființat prima companie de pompieri militari în orașul Brașov. Până atunci exista o formațiune de pompieri voluntari, iar din 1936 a funcționat compania de pompieri militari, exact pe acest amplasament. Între 1936 și 1939 a fost construită această clădire, unde ne desfășurăm activitatea în prezent, iar în momentul de față derulăm, cu sprijinul Primăriei Brașov, proiecte de reabilitare a acestor clădiri”, a mai spus lt.-col. Lucian Marciu.