Site icon

FOTO. Secţia modulară de ATI din curtea Spitalului Judeţean Braşov va fi funcţională din 21 august

Secţia modulară din curtea Spitalului Clinic Jdueţean de Urgenţă Braşov va fi gata până la 21 august, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, aflat azi la Braşov.  

În acest moment, se lucrează la ridicarea clădirii, după care urmează branșarea la utilități, a mai precizat ministrul. 

Din discuțiile pe care le-am avut și cu constructorul, până în 21 august va fi gata acest complex modular de terapie intensivă. Gândiți-vă cât de dificil este să faci un complex modular specific unei secții exterioare, nu neapărat unui compartiment de terapie intensivă. Este un proces complex! Dacă la nivelul întegii țări am văzut acele spitale de campanie, acele secții exterioare în diverse locații, cu participare privată, aici putem vedea o secție exterioară cu participare a Spitalului Județean, cu finanțarea Consiliului Județean“, a declarat Nelu Tătaru.

Cu excepţia spitalului modular de la Elias Bucureşti, acesta este primul din ţară construit în această perioadă, a subliniat la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, care a amintit că astfel de proiecte erau anunţate şi de Mureş sau Iaşi. 

Este un lucru bun pentu ceea ce înseamnă sistemul medical românesc, nu știu dacă în alte județe din România cineva s-a mișcat mai repede decât noi. Cred că suntem printre singurii la nivel național care astăzi reușim să implementăm un astfel de proiect și acest lucru ar trebui apreciat“, a spus Adrian Veștea.

Spitalul modular din curtea Judeţeanului se construieşte din fondurile judeţului, cu cele 12 milioane de lei puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean. În paralel se fac achiziţiile de echipamente, astfel încât de luna viitoare, să poată intra în funcţiune.

Spitalul modular, cu 28 de paturi, are la bază un proiect pus la dispoziţie gratuit de Fundaţia HERA. 

 

Exit mobile version