De săptămâna viitoare începe dotarea secției modulare de terapie intensivă de la Spitalul Județean Brașov

Peste trei zile vor fi gata lucrările de construcție de la secția modulară ATI din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, după care va începe și dotarea unității, echipamentele urmând a fi livrate de Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Noi am făcut toate demersurile pentru a primi aparatura necesară dotării acestei secții. Aparatura ar urma să fie adusă săptămâna viitoare. După vor fi terminate lucrările, secția modulară cu o capacitate de 28 de paturi împreună cu ministrul Sănătății (Nelu Tătaru – n.r.) și cu premierul României (Ludovic Orban – n.r.) vom preda această secție Spitalului Județean”, a declarat Adrian Veștea. 

La noua secție modulară ATI vor fi tratați pacienții infectați cu coronavirus care necesită terapie intensivă. 

Pe lângă cele 28 paturi dotate complet, la Spitalul Județean Brașov vor fi păstrate și cele 15 paturi folosite acum pentru tratarea pacienților cu coronavirus, dar acestea vor fi folosite numai în cazul în care cele din secția modulară vor fi insuficiente pentru cazurile grave COVID. 

Spitalul Județean Brașov va avea 28 de paturi de terapie pentru pacienții cu COVID-19. Săptămâna trecută, autoritățile județene anunțau 28 +13 posturi ATI

Lucrările de construire a secției modulare au costat aproximativ 10 milioane de lei fără TVA, iar finanțarea a fost asigurată de Consiliul Județean Brașov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.