LOCALE 2020. Judecătoria Braşov elimină candidatura lui Dorel Toma pentru un nou mandat la Ghimbav. Ultima şansă a „eternului edil”este la Tribunal

Judecătoria Braşov a dispuns respinderea candidaturii primarului Dorel Toma la un nou mandat în fruntea oraşului Ghimbav. Deşi iniţial Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 5 din Ghimbav a admis candidatura, împotriva acestei decizii a fost depusă o contestaţie, care arată că de fapt, pe mai multe dintre listele de semnături de susţinere pentru candidatul PSD lipseşte chiar… numele candidatului. 

De precizat este faptul că pe 18 august, Biroul Electoral Local a admis candidatura lui Dorel Toma, în ciuda acestei deficienţe. Câteva ore mai târziu, în schimb, pentru aceeaşi problemă constatată în cazul Partidului Ecologist Român (PER), acelaşi Biroul Electoral Local a dat decizie de respingere. 

LOCALE 2020. Candidatura lui Dorel Toma pentru încă un mandat la Ghimbav, respinsă de Biroul Electoral Local?

 

Membrii Biroului Electoral Local şi-au dat seama de situaţie, însă deja fusese înregistrată la Judecătoria Braşov o contestaţie depusă de PNL şi de Partidul Verde.

În urma contestaţiei care s-a judecat azi, instanţa a dispus respingerea candidaturii lui Dorel Toma, în ciuda faptuluă că acesta a invocat tardivitatea intervenţiei PNL şi a Partidului Verde.

Hotărârea instanţei:

„Respinge excepţia tardivităţii, invocată din oficiu şi de către intimatul Toma Dorel prin notele scrise, ca neîntemeiată. Admite contestaţia formulată de contestatorii Fliundra Ionel, Neogoe Mihai şi Uricariu Cristian, în contradictoriu cu intimaţii Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 5, Oraş Ghimbav, jud. Braşov, Dorel Toma şi Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Braşov Anulează Hotărârea nr. 14 din 17.08.2020, adoptată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 5 Oraş Ghimbav.

Dispune respingerea candidaturii numitului Toma Dorel pentru funcţia de primar al oraşului Ghimbav din partea Partidului Social Democrat.

Hotărârea nu se comunică părţilor, potrivit art. 54 alin. 5 teza finală din Legea nr. 115/2015. Prezenta hotărâre se va aduce la cunoştinţă, de îndată, la rămânerea definitivă, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 5 Oraş Ghimbav, conform art. 54 alin. 8 din Legea 115/2015. Cu drept de apel în 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Tribunalul Braşov, conform art. 54 alin. 4 din Legea nr. 115/2015. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 20.08.2020.
Document: Hotarâre  5555/2020  20.08.2020″

3 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Epoca Dorel Toma s-a încheiat la Ghimbav. După 24 de ani, candidatura lui este interzisă de instanță
  2. Dorel Toma, tras pe dreapta la alegerile locale din 2020! - NewsBV
  3. LOCALE 2020. Epoca Dorel Toma s-a încheiat la Ghimbav. După 24 de ani, candidatura lui este interzisă de instanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.