VIDEO. Staţia de asfalt de la Bartolomeu funcţionează în continuare, deşi avizul de funcţionare a expirat. Viceprimarul Costel Mihai cere Gărzii de Mediu şi Poliţiei Locale să intervină

Viceprimarul Costel Mihai a solicitat azi Poliţiei Locale şi Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţinale de Mediu să verifice şi să sancţioneze conform prevederilor legale firma care deţine staţia de asfalt de la Bartolomeu. Avizul de funcţionare al staţiei de asfalt a expirat pe 10 august 2020, astfel că aceasta nu mai avea dreptul legal de a-şi desfăşura activitatea. Cu toate acestea, la data precizată, staţia era încă în funcţiune, susţine viceprimarul Costel Mihai. 

„Societatea care deţine staţia de asfalt a dat în judecată Primăria Municipiului Brașov, la momentul în care administraţia locală a anunţat că refuză să emită un nou aviz, însă până la soluționarea în instanță, aceasta nu are drept de funcționare. Cu toate astea, la 10 august, când avizul precedent a expirat, staţia era încă în funcţiune. Am solicitat Poliţiei Locale şi Gărzii de Mediu să verifice starea de fapt şi să intervină, conform legii. Am încredere că discuția pe care am avut-o azi cu comisarul șef al Gărzii de Mediu, Mircea Paraschiv, și cu șeful Poliției Locale, Nicolae Aldea, va rezolva situația și că cele două instituții vor acționa pentru sănătatea comunității din Avantgarden, acolo unde şi eu locuiesc, alături de alţi braşoveni care îşi doresc aer curat”, a declarat viceprimarul Costel Mihai. 

Sănătatea comunității Avantgarden trebuie protejată!Astăzi am solicitat Poliției Locale și Gărzii de mediu verificarea…

تم النشر بواسطة ‏‎Mihai Costel‎‏ في الثلاثاء، ١١ أغسطس ٢٠٢٠

 

În luna iunie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov a respins solictarea de reautorizare depusă de firma care deţine staţia de asfalt din Bartolomeu. Decizia APM a venit după ce şi Consiliul Local Braşov a dat aviz negativ pentru prelungirea autorizaţiei, pe actualul amplasament.  Staţia de asfalt a fost avizată în 2008 pe actualul amplasament, însă între timp, zona locuită s-a extins foarte mult, prin apariţia blocurilor din cartierul Avantgarden-Bartolomeu.

„Cartierul a devenit casă pentru pentru multe familii brașovene, stația de asfalt nemaigăsindu-și locul în acest context. Zona în care este amplasată acum staţia este una cu funcţiuni mixte, de locuinţe şi spaţii comerciale, iar activitatea specifică de producere a asfaltului crează un grad mare de discomfort olfactive şi poluare pentru mulţi braşoveni. De altfel, locuitorii din cartier au strâns şi o petiţie prin care au solicitat ca staţia de asfalt să nu fie reautorizată pe actualul amplasament, din cauza disconfortului pe care îl produce”, a declarant viceprimarul Costel Mihai.

(foto arhiva)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.