Ce se întâmplă cu un copil dacă face febră la școală / Ce spune ministrul Sănătății despre obligaţia profesorilor şi a părinţilor

În fiecare unitate de învățământ va fi amenajată o sală pentru situația în care vor exista elevi cu simptome de boală, potrivit normelor propuse de Ministerul Sănătății, pentru noul an școlar. Nelu Tătaru a explicat că elevul va fi dus acolo de către un cadru didactic, apoi preluat de către părinți. În cazul unei urgențe imediate, se va suna la 112, cu acordul părintelui.
 
Întrebat, marți, în conferința de presă, ce se întâmplă cu copiii care vor face febră, de exemplu, la școală, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că acel copil va fi însoțit de către un profesor în sala special amenajată în școală pentru astfel de situații. Profesorul va lua apoi legătura cu părintele, care va decide dacă va merge cu copilul la spital.
 
„El va fi însoţit de personalul didactic, ajunge în acea cameră, este anunţat părintele, vine părintele. Doar în cazul în care avem urgenţă imediată va fi solicitat 112 şi va merge la unitatea medicală. Împreună cu acel părinte şi medicul din unitatea şcolară se vor face evaluări şi vor merge pentru consulturi suplimentare în unităţile medicale”, a explicat Tătaru.

Întrebat dacă intră în atribuţia profesorului să facă triajul epidemiologic, Nelu Tătaru a răspuns:

„Nu, este triajul observaţional pe care îl face profesorul, nu putem erija nici părintele, nici profesorul în cadru medical, există cadru medical care va fi în şcoală şi care va iniţia împreună cu DSP-ul o anchetă epidemiologică în condiţiile în care avem suspiciune de prezenţă SARS-CoV2”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.