Cum sprijină Guvernul Școala în „scenariu roșu” de la Ghimbav: 76 de tablete, pentru 600 de elevi

Până în 1 octombrie, Şcoala gimnazială Ghimbav se va desfășura în regim online, după datele transmise de Direcţia de Sănătate Publică, ce au arătat o rată de infectare de 3,27 la mie în ultimele 14 zile.  Cu doar cinci zile înaintea „primului clopoțel” însă, autorităţile locale şi conducerea şcolii trebuie să rezolve problema tabletelor sau a laptopurilor pe care cei mici să urmărească cursurile.  

Trecerea la scenariul roșu pentru începerea școlilor la Ghimbav a apărut „pe ultima sută de metri”, asta pentru că depășirea pragului de 3 infectări la mia de locuitori în ultimele 14 zile (care impune trecerea la acest scenariu) s-a produs în câteva ore. Astfel, duminică seara, în Ghimbav, incidența infectărilor cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni era de 2,84 la mia de locuitori, iar luni dimineața (data de referință pentru decizia referitoare la modul în care se vor desfășura orele) s-a ajuns la 3,27/1000 de locuitori.

În aceste condiții, s-a pus problema tabletelor sau laptopurilor pentru elevi, astfel încât în primele zile de şcoală cursurile să se desfăşoare la distanţă. Astfel, șeful Inspectoratului Școlar al Județului Brașov, Ovidiu Tripșa, a declarat că directorul școlii din Ghimbav a solicitat 76 de dispozitive.

„Am transmis această solicitare către Ministerul Educației. Până la începerea școlii, cele 76 de dispozitive vor ajunge la Ghimbav”, a declarat Tripșa.

Dar, conform viceprimarului Ghimbavului, Ionel Fliundra, în oraș sunt peste 600 de elevi, astfel că va fi nevoie de mult mai multe tablete sau laptopuri. De altfel, el a declarat că va discuta cu juriștii Primăriei, pentru a vedea dacă se pot folosi bani de la bugetul local pentru achiziția unor astfel de tablete.

În situația în care este posibil, voi convoca o ședință de îndată a Consiliului Local, pentru a aproba suma necesară acestei achiziții”, a anunțat reprezentantul Primăriei Ghimbav.

Pe de altă parte, conform declarației inspectorului școlar al județului Brașov, autoritățile locale pot cumpăra astfel de dispozitive, apoi pot deconta sumele de la bugetul de stat. „Condiția este ca valoarea tabletelor sau a laptopurilor să nu depășească suma de 200 de euro”, a explicat Ovidiu Tripșa.

Ghinionul Ghimbavului: platformele industriale

Viceprimarul Ghimbavului a precizat că o cauză a creșterii numărului de infectări a fost realizarea unor testări în masă la agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul orașului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.