Zona Casa Armatei – Mureşenilor – Bd. Eroilor, una dintre cele mai poluate din oraş. Primarul spune că acesta este motivul desființării parcărilor de la parc

Zona Casa Armatei – Bulevardul Eroilor este partea din centrul Braşovului mai sensibilă, din punct de vedere al gradului de poluare, spune primarul George Scripcaru. Într-o discuţie cu ministrul Mediului, care ieri a venit la Braşov pentru o întâlnire cu reprezentanții mediului academic și al ONG-urilor din domeniu, pe marginea proiectului Strategiei Naționale Forestiere, edilul  a declarat că singura zonă dintre cele monitorizate de cei 12 senzori de măsurare a calităţii aerului, care are unele probleme este cea cunprinsă Casa Armatei – Mureșenilor – Bulevardul Eroilor, unde circulaţia este foarte intense.

„Este o zonă circulată mai intens și un nod important de circulație. Soluția pentru a reduce poluarea este să apelăm la mijloace de transport electrice, așa cum sunt troleibuzele, autobuzele electrice sau cele hibrid. De asemenea, oamenii trebuie să folosească  pe cât posibil transportul public și să utilizeze cât mai puțin mașinile proprii”, a declarat primarul George Scripcaru, care a adăugat că acesta este şi unul dintre motivele principale pentru care a fost desființată parcarea de pe strada Nicolae Iorga, din zona parcului Titulescu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.