Ofertă pentru construirea sălii de gimnastică de la Şcoala nr. 2. Costel Mihai: „În paralel, creionăm proiectul secţiei de gimnastică de la Corona”

Primăria Braşov analizează o ofertă pentru lucrările de construire a viitoarei săli de gimnastică de la Şcoala gimnazială nr. 2, urmând ca la jumătatea lunii octombrie, se semneze contractul de execuţie. În paralel, se lucrează la organizarea secţiei de gimnastică a CSM Corona Braşov, care va beneficia de această sală de la Şcoala gimnazială nr. 2, anunţă viceprimarul Braşovului Costel Mihai.

Evaluarea tehnică a ofertei de execuție a lucrărilor de construire a sălii de gimnastică s-a încheiat, iar în prezent se face analiza ofertei financiare depuse de constructorul interesat de acest contract.

„Pe data de 5 octombrie se va publica raportul procedurii de achiziţie, iar după cele zece zile calendaristice, în care este termenul de depunere a contestaţiilor, vom putea semna contractul de execuţie. Cel târziu în data de 19 octombrie vom semna contractul şi imediat vom emite ordinul de începere a lucrărilor”, spune viceprimarul Brașovului Costel Mihai.

Investiţia pentru construirea sălii de gimnastică de la Şcoala gimnazială nr. 2 este estimată la 15.345.328,7 lei, proiectul având un termen de 14 luni, de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, pentru a fi finalizat.

Sala de gimnastică de la Şcoala gimnazială nr. 2 va fi o clădire cu regim de înălțime de P+2E , cu amprenta la sol de 1745 mp și suprafața construită de 2879 mp.  Ea va oferi sportivilor atât o suprafață de antrenament, cât și o zonă omologată pentru competiții specifice  gimnasticii artistice, fiind dotată și  cu o tribună de 216 locuri.  Pe lângă aceste funcțiuni, sală de sport va fi dotată și cu spații tehnice, oficii, sala fitness, vestiare sportivi și antrenori, birouri, cabinet medical și grupuri sanitare.

„Acesta este un proiect mai mult decât necesar pentru sportul brasovean dar şi gimnasticii naţionale care de-a lungul vremii a adus multe bucurii prin rezultatele foarte bune la competiţiile internaţionale de toate nivelurile. Cu această infrastructură, care va fi una dintre cele mai moderne din ţară, proiectată atât pentru antrenamente dar şi pentru competiţii, ne propunem să revigoram acest sport, care în ultimii ani a intrat într-un con de umbră, şi să transformăm Braşovul într-un pol al gimnasticii româneşti”, declară viceprimarul Braşovului, Costel Mihai.

Pentru a susţine acest obiectiv, la CSM Corona se va deschide o secţie de gimnastică, atât pentru feminin, cât şi pentru masculin, coordonate de Diana Chelaru, respectiv Ermil Popescu.

„În Regulamentul Clubului Sportiv Municipal există secţia de gimnastică. În perioada următoare vom creiona acest proiect, cu obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Secţia de gimnastică feminină o vom porni alături de Diana Chelaru, vicecampioană mondială şi europeană la sol şi medaliată olimpică cu echipa României, care deja s-a stabilit la Braşov. Secţia masculină va fi coordonată de braşoveanul Ermil Popescu, antrenor al lotului naţional de juniori al României. Cred că acesta va fi un prim pas în revigorarea gimnasticii braşovene şi naţionale”, a încheiat viceprimarul Costel Mihai. 

1 Trackback / Pingback

  1. Ofertă pentru construirea sălii de gimnastică de la Şcoala nr. 2. Costel Mihai: „În paralel, creionăm proiectul secţiei de gimnastică de la Corona” - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.