Pavilionul A al Spitalului Militar Brașov intră în reparații. Lucrările vor costa peste 5 milioane de lei

Pavilionul A al Spitalului Militar Regina Maria din Brașov va intra în reparații în cursul acestui an. Licitația, în valoare de 5,228 milioane lei (inclusiv TVA) a fost lansată zilele trecute de Ministerul Apărării Naționale, iar constructorii interesați de aceste lucrări pot depune ofertele până în 8 octombrie. 

În documentația aferentă licitației se arată că în anul 2020, pentru plata lucrărilor a fost alocată suma de 2,011 milioane de lei, urmând ca în 2021 să se achite diferența, până la valoarea totală a contractului (care, în urma licitației, poate fi mai mică decât cea estimată). 

Lucrările vor dura patru luni 

Contractul prevede consolidarea Pavilionului A, o intervenție destul de complicată, având în vedere că imobilul este inclus este pe lista monumentelor istorice de importanță locală, astfel că nu se poate apela la soluții tehnice „agresive”. De asemenea, vor fi recompartimentate spațiile interioare și se vor moderniza sălile de operație, care vor fi dotate cu instalație de tratare a aerului, vor fi realizați pereți și tavane metalice cu ioni de argint, iar instalațiile electrice vor fi dimensionate și reconfigurate. 

Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție patru luni pentru a termina lucrările

 

 

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Pavilionul A al Spitalului Militar Brașov intră în reparații. Lucrările vor costa peste 5 milioane de lei - NewsTimes
  2. 23 Septembrie: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.