PMP Braşov propune înfiinţarea unor centre de petrecere a timpului liber, destinate copiilor de vârstă mică (0-6 ani) şi părinţilor lor. Măsura este menită să pună la dispoziţia acestora spaţii special amenajate pentru activităţi comune, care să dezvolte relaţiile părinţi-copii şi, în acelaşi timp, să ofere posibilitatea punerii în valoare a aptitudinilor fiecăruia.
Propunerea aparţine expertului în educaţie, Buta Maria Georgiana, director al Grădiniţei cu program prelungit nr. 3, care în ultimul an a lucrat, alături de alţi specialişti din Braşov şi alături de viceprimarul Costel Mihai, la o analiză de situaţie a învăţământului timpuriu din municipiu şi a generat soluţii pentru îmbunătăţirea acestor servicii.
„În calitate de mamă a doi copii, de prietenă a altor familii cu copii şi de cadru didactic în învăţământul preşcolar am constatat că în Braşov lipsesc locurile în care cei mari şi cei mici să se întâlnească şi să petreacă timp împreună, având la dispoziţie dotări pentru diferite activităţi comune. De aceea, împreună cu Costel Mihai, care a fost alături de noi până acum, în elaborarea analizei de situaţie şi identificarea unor soluţii pentru îmbunătăţirea stării de fapt de acum, ne-am propus să înfiinţăm astfel de centre pentru activităţi comune părinţi-copii, fie că vorbim despre cursuri de educaţie parentală pentru adulţi, de consiliere pentru ei sau pentru copii sau despre crearea şi dotarea de spaţii pentru petrecerea timpului liber, şi în prezenţa unui personal pregătit care, la nevoie, să aibă grijă de ei”, a explicat Buta Maria Georgiana, candidat la Consiliul Local Braşov, din partea PMP.
Propunerea cu care vine Georgiana Buta, pentru îmbogăţirea serviciilor de educaţie timpurie din Braşov, este susţinută şi de viceprimarul Costel Mihai, care a participat, în ultimul an, alături de experţii din municipiu, de cadre didactice şi de părinţi, la mai multe analize focus-grup pe această tematică şi la crearea unei strategii dedicate copiilor de vârstă mică, 0 – 6 ani.
„Braşovul avea nevoie de o strategie pe termen mediu şi lung pentru dezvoltarea serviciilor destinate copiilor de vârstă mică, fie că este vorba de cei cuprinşi în învăţământul preşcolar sau care nu au fost încă înscrişi aici. De aceea, alături de specialişti în acest domeniu, am creat această strategie, care pusă în practică va crea un cadru mult mai un pentru dezvoltarea celor mici. Înfiinţarea acestor centre este parte a strategiei noastre pentru îmbunătăţirea serviciilor de educaţie timpurie. Georgiana Buta este unul dintre specialiştii pe care i-am invitat alături de mine, în echipa pentru Consiliul Local, apreciind atât munca ei la această strategie, cât şi experienţa sa de 21 de ani în învăţământ – la nivel de clase primare, la Şcoala gimnazială nr. 31 din Triaj, şi la nivel preşcolar, la Grădiniţa Martinică şi, acum, ca manager la Grădiniţa cu program prelungit nr. 3. Este unul dintre oamenii care prin munca depusă până acum în domeniul său, a arătat că vrea să se implice în dezvoltarea comunităţii, începând chiar cu serviciilor destinate celor cu vârstele cele mai mici şi este unul dintre oamenii care susţin aceeaşi idee ca mine: aceea că educaţia timpurie înseamnă primul pas pentru o societate sănătoasă”, a declarat viceprimarul Costel Mihai, candidat PMP pentru Primăria Braşov.