Municipiul Braşov, cu paşi repezi spre „scenariul roşu”. Incidenţa în creştere a cazurilor de COVID este aproape de 3 la mie. Care este situaţia în fiecare localitate din judeţ

Municipiul Braşov se apropie cu paşi repezi de pragul de 3 la 1000 de locuitori, în ceea ce priveşte rata de infectare cu virusul SARS-COV-2, situaţie în care va intra în „scenariul roşu”. Acest scenariu presupune măsuri mult mai stricte aplicate în comunitate pentru reducerea incidenţei îmbolnăvirilor

Azi, 24 octombrie, incidenţa infecţiilor cu noul coronavirus în municipiul reşedinţă de judeţ este de 2,92 la 1000 de locuitori, după ce ieri a fost de 2,81, iar cu o zi înainte, 2,78. 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat deja în calcul varianta în care şi municipiul Braşov va atinge pragul de 3 cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori şi va intra în „scenariul roşu”. 

Printre restricţiile impuse în zonele în care incidența cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mia de locuitori sunt: suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ şi trecerea lor exclusiv online, obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice închise şi deschise  (măsură care este, de altfel, în vigoare şi în prezent, dar care nu a reuşit să reducă rata de infecţiilor), precum şi suspendarea tuturor activităţilor în sălile de spectacole, teatre, cinematografe, săli de fitness, săli de jocuri de noroc. La acestea se adaugă şi restricţionarea activităţii în interior a restaurantelor şi cafenelelor, care vor fi obligate să îşi vândă produsele, doar „la pachet”. 

În prezent, la nivelul judeţului Braşov, patru localităţi au depăşit pragul de 3 la 1000 de locuitori, în ceea ce priveşte cazurile de COVID-19: Sânpetru, Şinca Nouă, Părău şi Ghimbav.

Dintre acestea primele două au trecut chiar de 4 la mie. La Sânpetru, rata de infectare a crescut azi la 4,9 faţă de 4,8 ieri (cifre raportate la perioada ultimelor 14 zile), iar la Şinca Nouă a crescut la 4,15, de la 3,56 la mie, cu o zi înainte. 

La Părău, incidenţa infecţiilor cu SARS-COV-2 este astăzi de 3,9 la 1000 de locuitori, în creştere de la 3,46, iar la Ghimbav, 3,45, în creştere de la 3,18. 

În alte 15 localităţi din judeţul Braşov, incidenţa este mai mare de 2 la 1000 de locuitori. 

Siuaţia pe fiecare unitate administrativ teritorială poate fi consultată în tabelul de mai jos: 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.