41 de unităţi de învăţământ, din judeţul Braşov, cu peste 11.000 de elevi sunt azi în scenariu roşu. Urmează încă 100 de şcoli şi grădiniţe din municipiul Braşov

Conform datelor centralizate de serviciul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, 41 de unități școlare preuniversitare și 11.387 de elevi se află în scenariul roșu, ceea ce presupune suspendarea activităților cu prezență fizică și trecerea acestora exclusiv în on-line.

Cele 41 de unități școlare reprezintă 10,15% din totalul unităților școlare preuniversitare din județul Brașov, în care își desfășoară activitatea 13,31% din totalul elevilor și 12,22% din totalul cadrelor didactice. 

8 localități din județul Brașov au intrat în „scenariul roșu”, cu restricții pentru următoarele 14 zile. Au depășit incidența infecțiilor COVD, de 3 la mie

 

Restul unităților școlare își desfășoară activitatea după scenariile galben și verde astfel:

  • 142 de unități școlare, reprezentând un procent de 35,15, în scenariul galben, hibrid;
  • 221 de unități școlare, reprezentând un procent de 54,7, în scenariul verde care presupune prezența tuturor elevilor și a cadrelor didactice în unitate.

Conform ultimelor date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a județului Brașov, comunicate și prin serviciul RO-ALERT, în municipiul Brașov, incidența cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2 a depășit astăzi valoarea de trei la mia de locuitori. În conformitate cu ordinul comun al MEC și al MS  5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, toate unitățile școlare de pe raza municipiului urmează să intre în scenariul roșu. 

„Facem precizarea că în municipiul Brașov funcționează 102 unități școlare preuniversitare de stat și particulare acreditate sau autorizate reprezentând peste un sfert din totalul unităților școlare din județ în care își desfășoară activitatea peste 40% din elevii și cadrele didactice brașovene”, a declarat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. 

Valentin Bucur a precizat, de asemnea, că o decizie oficială în privinţa suspendării activităţilor fizice în şcolile braşovene urmază să fie luată mâine, cţnd se va întruni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Până atunci, azi şi mâine, şcolile din municipiul Braşov funcţionează normal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.