Secţia modulară ATI a Spitalului Judeţean Braşov este plină. 29 de paturi, ocupate de pacienţi COVID

345 de pacienţi cu test pozitiv de COVID-19, având simptome medii, grave sau severe ale bolii erau ieri internaţi în spitalele braşovene. Potrvivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică şi prezentate de Instituţia Prefectului, dintre aceşti pacienţi, 29 sunt la secţia ATI, trei dintre ei fiind suspecţi de infecţia cu SARS-CoV-2 iar restul, confirmaţi. 

În secţia modulară de ATI a spitalului judeţean sunt 28 de locuri, iar reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că s-a trecut şi la operaţionalizarea altor paturi de ATI, aşa cum a declarat în urmă cu o săptămână, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a făcut o vizită la Braşov.  Ministrul a spus atunci că, pe lângă cele 28 de paturi de Terapie Intensivă din secţia modulară din curtea Spitalului Judeţean, se vor mai amenaja 20 paturi la pavilionul Tractorul şi încă 5 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. 

Judeţul Braşov a depăşit numărul de 8.500 de cazuri de COVID-19, de la începutul pandemiei. 6.769 pacienți au fost declarați vindecați. În prezent, 345 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 29 la ATI, iar alte 1.291 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu.  În plus, 969 persoane sunt în carantină la domiciliu. 

 Până acum , 267 persoanecare au contactat coronavirusul în judeţul Braşov au decedat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.