Cum explică DSP Brașov creșterea alarmantă de cazuri noi de COVID, în ultimele zile: Laboratoarele lucrează „în salturi”/ Dr. Neculau: „Media reală ar fi la 300 de teste pozitive pe zi”

Sefa DSP Brașov sustine că situația infectărilor „nu este atât de dramatică”, la Brașov argumentand că sunt rezultate cumulate cu întârziere din ultimele zile, nu din ultimele 24 de ore.

„Acesta este ritmul la care putem lucra din punct de vedere uman. Ca să fim la zi, ar trebui să lucrăm în trei ture sau şi tura de noapte”, a explicat dr. Andrea Neculau, directorul DSP Braşov.  

După ce Braşovul a raportat duminica, 22 noiembrie, o creştere de peste o sută de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, depăşind 600, conducerea DSP Brasov a precizat că numărul nu este absolut, ci „unul cumulat din ultimele zile”. DSP a precizat, de asemenea, că media reală ar fi „la aproximativ 300 de teste pozitive pe zi”.

„Sunt rezultate din mai multe zile. Distribuţia pe care o vedem astăzi este cu rezultatele testelor din ultimele 3-4 zile, nu este o cifră absolută a unei zile. Motivul? Laboratoarele lucrează în salturi, lucrează mai mult pe finalul săptămânii.  În weekend nu lucrează multe, pentru că oamenii sunt obosiţi şi fiind obosiţi nu mai au ture pe weekend”, a explicat directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau, citată de Libertatea.

Reamintim că duminpică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat la Braşov 609 cazuri, iar vineri, 507 cazuri noi, judeţul ajungând la 16.691 de la începutul pandemiei, cu o rată medie a infectărilor, pe ultimele 14 zile, de 7,01/1000. 

Tot pe final de săptămână au explodat şi cifrele de incidenţă, o creştere importantă fiind semnalată în municipiul Braşov, unde DSP a raportat duminică 9,41 cazuri/1000, faţă de 8,64/1000 cu o zi înainte. 

Explozie a incidenţei COVID în municipiul Braşov: 9,41 de cazuri/1000. Creştere ale ratei de infectare şi la Ghimbav şi Bod/ Judeţul Braşov, incidenţă de peste 7 cazuri/1000

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.