FOTO. Abia montate în stații, unele adăposturi RATBV au fost deja vandalizate

RATBV S.A. derulează de aproximativ un an o acțiune de înlocuire a adăposturilor din stațiile de transport public de călători, refugiile vechi, aflate într-o stare de uzură avansată, fiind demontate, iar locul lor fiind luat de niște construcții moderne, practice și cu un aspect mult mai plăcut.  

Potrivit reprezentanților operatorului de transport din municipiul Brașov, până acum au fost instalate adăposturi moderne, realizate cu precădere din sticlă, în circa 20 de stații din oraș, iar planurile societății prevăd înlocuirea sau montarea în unele locuri în care nu existau asemenea adăposturi a circa 50 de asemenea construcții. Aceste adăposturi sunt realizate și instalate de către angajații  RATBV, acțiunea vizând atât creșterea gradului de confort oferit utilizatorilor serviciului de transport public, cât și uniformizarea modului de prezentare a adăposturilor destinate călătorilor din municipul Brașov. Conceptul acestor adăposturi a avut în vedere atât oferirea unui spațiu de așteptare în condiții cât mai bune, incluisv spațiu pentru scaun pentru persoane cu dizabilități, dar și a unuia de informare, aceasta deoarece construcțiile au dedicate spații în care sunt postate orare de circulație, harta rețelei de transport, planul tarifar etc.  

 

 

De asemenea, conform reprezentanților RATBV, în ultima perioadă, în mai multe stații s-au înregistrat acte de vandalism, adăposturile proaspăt construite și instalate căzând ”victime” amatorilor de graffiti. În unele situații, după ce adăposturile au fost curățate, în ziua imediat următoare, s-au putut observa noi desene cu vopsea pe panourile din sticlă. De menționat și faptul că substanțele folosite pentru îndepărtarea vopselurilor sunt foarte scumpe, în jur de 500 de lei litrul. Sesizările la Poliție, Poliția Locală și acțiunile de curățenie sunt singurele demersuri pe care RATBV le poate face, însă conducerea societății face un apel către brașoveni să înțeleagă faptul că aceste adăposturi sunt ale comunității și în beneficiul tuturor cetățenilor, iar transportul în comun rămâne cea mai ecologică soluție de transport disponibilă pe tot parcursul anului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.