După ce în luna august a fost dată în funcțiune noua secția modulară ATI pentru pacienții cu noul din curtea staționarului central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, în scurt timp va fi gata și secția ATI – COVID din Pavilionul Tractorul, cu o capacitate de 20 de paturi. Totuși, pentru ca și la aceasta să poată fi tratați pacienții mai este nevoie de medici.
„Noua secţie de ATI din Spitalul Tractorul va fi gata chiar la sfârşitul săptămânii viitoare. Totuşi, ea nu va putea fi pusă în funcţiune înainte de angajarea în regim de urgenţă a personalului medical specializat în anestezie-terapie intensivă. Toate echipamentele sunt pregătite pentru montarea paturilor de ATI, recent a fost montat un stocator de oxigen, s-au amenajat instalaţiile necesare şi sper ca în cel mai scurt timp să găsim personal calificat pe care să-l angajăm, în aşa fel încât să asigurăm un serviciu medical de calitate pentru pacienţii care ajung în situaţie critică, la terapie intensivă”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.
Amenajarea secției a început în urmă cu o lună, iar din 20 septembrie a început instalarea celor 20 de posturi ATI.
Conform declarației managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Călin Cobelschi, prin adăugarea acestor 20 de paturi, unitatea va funcționa cu un total de 68 de paturi (48 de paturi COVID şi 20 de paturi non-COVID). Totodată, el a anunțat că la Staţionarul Tractorul vor mai fi amenajate saloane destinate bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, toate paturile urmând să fie dotate cu staţii de oxigen.
Necesarul de personal: 5 medici anestezişti, 25 de asistente, 15 infirmiere şi 4 brancardieri
„Avem nevoie de medici, asistente, infirmiere, brancardieri. Rugămintea noastră adresată Direcţiei de Sănătate Publică, Prefecturii şi Ministerului Sănătăţii este să ni se pună la dispoziţie personal de specialitate măcar în primă fază, până când vom reuşi să facem angajări. Am comunicat tuturor instituţiilor abilitate necesarul minim pentru aceste 20 de paturi, astfel încât permanenţa să fie asigurată, respectiv 5 medici anestezişti, 25 de asistente, 15 infirmiere şi 4 brancardieri. Personalul de ATI care lucrează la Spitalul Judeţean este epuizat, fiind angrenat atât pe frontul COVID, cât şi pe cel non-COVID, Unitatea de Primiri Urgenţe este şi ea copleşită, de aceea se impune să dăm cât mai repede în folosinţă această secţie de la Tractorul”, a afirmat managerul SCJU Braşov.
Acesta a fost completat directorul medical al unității, dr. Cătălin Mişarcă, care a anunțat că „avem scoase la concurs 9 posturi de medici, 25 de posturi de asistenţi şi 24 de posturi de infirmieri. Concursurile sunt în derulare şi sperăm să vină în echipa noastră oamenii de care avem atâta nevoie”.