O platformă improvizată de pe Tâmpa a rămas fără 12 lați. Aceștia riscau să se rupă sub greutatea turiștilor și au fost tăiați de autori necunoscuți 

De câteva zile, la una dintre amenajările realizate în urmă cu mai mulți ani pe Tâmpa de niște studenți români și străini au dispărut 12 lați. Mai exact, este vorba despre lații care formau un fel de platformă dincolo de o balustradă de lemn și care nu erau într-o stare bună.

Potrivit fostului ranger al rezervaţiei Tâmpa, Viorel Mihai, acei lați se puteau rupe oricând sub greutatea turiștilor care nu luau în seamă balustrada de care, teoretic, nu trebuiau să treacă. Practic, chiar dacă nu se știe cine a tăiat respectivii lați, măsura pare a fi fost una menită a evita riscul unor accidente, pentru că de pe respectiva platformă se putea cădea în gol aproape 20 de metri.

Cei 12 lați nici măcar nu făceau parte din proiectul inițial, pentru că în forma originală, în locul celor acestora era un gol prin care, pe o scară care nu rezistat prea mult, se putea coborî pe platforma de jos.

 

 

Lații în cauză au fost bătuți ulterior. De asemenea, și balustrada a fost montată după ce au plecat constructorii inițiali.

De altfel, întreaga structură de lemn a început să se degradeze, chiar dacă anual a fost tratată cu ulei.

1 Comentariu

  1. Improvizată? Chief, dă un search cu ”Camposaz” și află un pic cum ăsta a fost proiect în parteneriat cu Primăria și Agenția Metropolitană. Jurnalismul lui Pește Prăjit!

    Mx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.