RATBV investește în dezvoltarea infrastructurii pentru transportul electric din Brașov

RATBV S.A. își continuă acțiunile pentru dezvoltarea sistemului de transport public de călători nepoluant, astfel că a început demersurile pentru ca și în baza situată pe Șoseaua Cristianului nr. 14 să fie instalate stații de încărcare lentă a autobuzelor electrice. În acest sens a fost lansată recent pe SICAP o procedură de licitație (cod SCN 1078569) pentru achiziția de servicii de lucrări de dimensionare a instalațiilor electrice ce vor permite funcționarea a opt stații de încărcare lentă. 

Potrivit previziunilor realizate de specialiștii operatorului de transport, pentru funcționarea celor opt stații de încărcare lentă este necesară proiectarea și execuția unei instalații de alimentare cu energie electrică de 0,4kV, poziționată în baza din cartierul Bartolomeu. Valoarea estimată a lucrărilor a fost stabilită în documentația postată pe SICAP la suma de 170.450 lei fără TVA.  

Realizarea acestui proiect este cu atât mai necesară cu cât, până la sfârșitul acestui an, RATBV S.A. va recepționa și, ulterior, va pune în circulație încă nouă autobuze electrice. În aceste condiții, utilizatorii sistemului de transport public de călători din municipiul Brașov vor beneficia de serviciile a 25 de autobuze electrice noi. Ulterior, potrivit reprezentanților societății RATBV S.A., asemenea stații de încărcare a autobuzelor electrice vor fi instalate și în baza de pe Strada 13 Decembrie, din cartierul Rumentul.

De când au fost livrate și date în exploatare, autobuzele electrice SOR au parcurs în municipiul Brașov peste 235.000 de kilometri, ele contribuind atât la scăderea cantității de noxe emise în aer, cât și la creșterea calității serviciului de transport oferit de RATBV.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.