Al doilea centru de vaccinare deschis de primăria Brașov funcționează de astăzi la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua, pe strada Gladiolelor nr 4.
Centrul din Noua funcționează în prezent cu trei cabinete (puncte de vaccinare), fiecare cu o capacitate de 60 de persoane pe zi. Centrul este unul dintre cele 4 dedicate etapei a doua de vaccinare care se vor deschide în municipiul Brașov, cu un total de 16 puncte de vaccinare. Deschiderea următoarelor două se va face în funcție de numărul de vaccinuri alocate de Ministerul Sănătății municipiului Brașov.
„Astăzi s-a deschis și centrul de vaccinare din cadrul bazei de tratament de la Noua, de pe strada Gladiolelor, care va putea să primească zilnic un număr de până la 180 de persoane la vaccinare. Acest centru are trei puncte de vaccinare, pe care le-am pregătit, le-am dotat și le-am amenajat în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile la nivelul municipiului Brașov în perioada următoare. Ne bucură că interesul cetățenilor pentru vaccin este foarte ridicat, de aceea programările sunt făcute până spre sfârșitul lunii ianuarie chiar, astfel că în cursul întregii zile avem persoane care vin la vaccinat în cele mai bune condiții, atât din punctul de vedere al dotărilor și confortului, cât și al siguranței epidemiologice“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Programarea persoanelor care se încadrează în etapa a II-a se face pe platforma online disponibilă la nivel național, programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie de către persoanele doritoare, fie de către medicii de familie, fie de către copiii beneficiarilor – dacă vorbim de persoane în vârstă – sau de Direcția de Asistență Socială, pentru cei care au nevoie de asistență în acest sens. Odată cu programarea în platformă, se face automat și programarea la rapel, adică venirea la cea de-a doua doză de vaccin, la 21 de zile.
În etapa a II-a de vaccinare sunt înscrise următoarele categorii de persoane:
- Populația cu grad ridicat de risc: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
- Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale: personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora); personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești; personalul din sectorul economic vital: procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume); uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric; unități de producție, transport și distribuție gaze; unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; transport de persoane și mărfuri; noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale); personalul din unitățile de învățământ și creșe; personalul poștal și din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale); personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.
Cei care doresc să se programeze au la dispoziție un film de prezentare cu pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a face acest lucru.
Mai multe informații despre campania de vaccinare puteți găsi pe site-ul special creat de Municipalitate, covid19.brasovcity.ro.
Reamintim că vineri, 15 ianuarie, Municipiul Brașov a deschis primul centru de vaccinare pentru etapa a II-a din județul Brașov, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA), pe strada Institutului.