„Sera de la Fartec” rămâne și anul acesta pe pasaj. Recon riscă să fie a doua firmă „concediată” de Primărie pentru nerespectarea termenului de finalizare a lucrărilor

Vechiul pasaj de la Fartec rămâne în șantier și anul acesta, așa că brașovenii  vor mai vedea o perioadă celebra „seră”. În acest moment proiectul este la capitolul… probleme care au dus la trenarea lucrărilor. Constructorul, firma Recon, a primit și un ultimatum. 

Mai exact, marți, primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că „înțeleg că sunt unele probleme din perspectiva felului în care au fost estimate costurile acelei intervenții ceea ce a dus la trenarea lucrărilor. Noi de aflăm într-o situație neplăcută, aceea de a ne asuma un termen și a spera în respectarea lui. Eu când mă refer la termene, spun anul 2021. Ar fi inadmisibil să continuăm aceste lucrări și anul viitor. Ori se va termina anul acesta lucrarea, ori va trebui să ne gândim la o reatribuire, la o altă soluție.  Termenele asumate inițial prin contract (încheiat cu firma Recon – n.n.), acestea oricum au fost depășite. Anul acesta va trebui să avem pasajul finalizat sau o altă soluție”. 

Pe de altă parte, noul director executiv al Direcției Tehnice din Primăria Brașov, Marius Comănici, a declarat că în cazul acestui pasaj, „poate că soluția de reabilitare nu a fost cea mai fericită. În general, lucrările de reabilitare sunt cele mai dificile, pentru că nu știi ce găsești când începi săpăturile. Chiar dacă se face o expertiză la început, nu pot fi identificate toate problemele. Din punct de vedere al intervenției, această lucrare este una complexă. Poate că mai bună era soluția unui pasaj nou”. 

Al șaselea an de șantier 

Vechiul pasaj de la Fartec a intrat în reparaţii capitale în anul 2015 şi a fost închis în anul 2016, când au început şi lucrările la calea de rulare. În momentul deschiderii şantierului, valoarea investiţiei a fost estimată la 7.651.374 lei, fără TVA, contractul fiind atribuit Asocierii SC Sopmet SA Bucureşti – SC Consal SRL Braşov. Potrivit contractului respectiv, lucrările ar fi trebuit să fie gata în data de 1 septembrie 2017. 
La începutul anului 2017 a fost şi reziliat contractul cu asocierea amintită, în momentul în care erau executate aproximativ 40% din lucrări şi fuseseră făcute plăţi în valoare 2,21 milioane de lei, fără TVA. A urmat o perioadă în care s-au făcut mai multe expertize la pasaj, iar anul trecut a fost lansată o licitaţie pentru continuarea lucrărilor, contractul fiind semnat în 25 septembrie 2018 cu Asocierea SC Recon SA – SC Prinfo SRL, ambele firme din Braşov.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Cum continuă odiseea „serei” de la Fartec sub administrația Coliban - NewsBV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.