COSR vrea să dezvolte la Braşov un centru olimpic pentru sporturile de iarnă. Acesta va include şi un centru de recuperare medicală după efort

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și Primăria Brașov vor încheia un parteneriat pentru dezvoltarea orașului, scopul fiind fiind atât organizarea unor mari evenimente de sport de iarnă, cât susținetea cercetării în domeniul sportiv.

Primarul Allen Coliban spune că prin acest parteneriat Municipalitatea urmărește nu doar să transforme Brașovul în capitala sporturilor de iarnă, ci și și să îl transforme în centru de studiu și cercetare în performanța sportivă: 

„Ne dorim ca Braşovul să dezvolte cercetarea în domeniul echipamentului sportiv, pentru că au apărut noi materiale şi este oportun să avem o colaborare în acest sens, cu ingineria, inclusiv de la Universitatea Transilvania. Vrem, de asemenea, ca Braşovul să fie un centru de cercetare şi performanţă în kinetoterapie, fizioterapie şi recuperare după efort”. 

Pentru realizarea centrului de cercetare, cele două instituţii au luat deja legătura cu mai multe universităţi din România, din partea cărora au obţinut acorduri de principiu pentru implicarea în acest proiect. Este vorba de spre Academia Naţională de Educaţie Fzică şi Sport, Politehnica Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş. 

„În Braşov funcţionează deja un Centru Olimpic pentru juniori şi tineret la scrimă, iar acum discutăm despre sporturile de iarnă. Ne dorim ca Braşovul să fie principalul pol olimpic pentru sporturile de iarnă. (…) COSR are la Izvorani un centru olimpic de testare şi cercetare ştiinţifică, avem deja expertiză în centrele de olimpice de tineret şi juniori. Aceste direcţii merg mână în mână în proiectul pe care ni-l dorim la Braşov”, a spus la rândul său, Mihai Covaliu, preşedintele COSR. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.