Trei poduri din Brașov care trec peste pârâul Ghimbășel din zona Bartolomeu – Stupini vor intra în reparații, proiectele fiind avizate zilele trecute de Comisia de circulație a municipiului. Conform expertizelor tehnice, cele trei poduri, unul de pe strada Fântânii, unul de pe strada Plugarilor iar celălalt de pe strada Institutului sunt într-o stare precară, astfel că este nevoie de repararea lor, valoarea totală a lucrărilor fiind de 15.535.750 lei, cu tot cu TVA.
Podul de pe str. Fântânii, cu o lungime totală de 42,5 m, asigură legătura între centrul orașului și cartierul Stupini, iar repararea lui va costa 7.599.971 lei, cu tot cu TVA. Din această sumă, 3.629.820 lei este alocată lucrărilor de amenajare a albiei. „Valoarea foarte mare a lucrărilor de amenajare a albiei are ca și cauză faptul că nu s-au executat astfel de lucrări până acum”, au explicat reprezentanții Primăriei Brașov.
Termenul de finalizare a proiectului este de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar în perioada intervențiilor la structura de rezistență traficul rutier pe pod va fi închis.
Podul de pe str. Institutului (Fundăturii) are o lungimea totală de 21,10 m, iar soluția avizată de Comisia de circulație a fost înlocuirea suprastructurii podului. Valoarea lucrărilor este de 2.599.126 lei cu tot cu TVA, din care 603.207 lei reprezintă costurile pentru amenajarea albiei. Lucrările vor dura 6 luni, iar când se va reface infrastructura traficul rutier va fi închis.
Podul de pe str. Plugarilor are o lungime totală de 37,70 m, iar soluția avizată de Comisia de circulație este înlocuirea suprastructurii, durata estimată a lucrărilor fiind de 6 luni, iar când se va interveni la structura de rezistență traficul rutier va fi închis. Valoare lucrărilor la pod este de 5.336.652 lei, din care 1.353.315 lei reprezintă valoarea lucrărilor de amenajare a albiei.
Proiectul este acum în faza de obținere a avizelor. „După obținerea acestui aviz, proiectantul mai trebuie să obțină avizele de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, Agenția de Mediu și Poliție, după care vor fi prezentați Consiliului Local, spre aprobare, indicatorii tehnico-economici. În termen de 30 de zile de la aprobare, proiectantul trebuie să depună documentația pentru Autorizația de construire, iar în termen de 60 de zile, de la obținerea autorizației, să finalizeze proiectul tehnic”, au precizat reprezentanții municipalității brașovene.